Данък върху метана, отделян от крави въведоха в Естония

  • T
    \r\n\r\n\r\nФермерите в Естония вече ще бъдат задължени да плащат данък върху емисиите на метан, който се съдържа в стомашните газове на техните крави.\r\n\r\nСпоред властите кравите до голяма степен са причина за отделяния в атмосферата метан, получаващ се от преработването на тревната маса, която те поглъщат. По различни изчисления кравите отделяли между 15% и 25% от общото количество на този газ. \r\n\r\nВсяка крава излъчва дневно 350 литра метан и 1500 литра въглероден диоксид.\r\nОпозицията остро разкритикува правителството за въвеждането на новия данък, което било прецедент за Европа.\r\n\r\nСпоред учени около 22% от отделяното количество газове с парников ефект идва от селското стопанство, като този процент е сходен за индустрията, но по-нисък отколкото от транспорта. В селското стопанство около 80% от отделяните газове с парников ефект идват от животните (крави, овце, кози) - главно под формата на метан.
  • D
    Явно там имат доста крави!Ние в България нямаме този проблем,защото животните ни са на изчезване.Пък и за да отделят толкова много газове трябва да са прекалено добре нахранени.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

79 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

208 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

58 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

83 1

Българско сиво говедо

Kris1973: Ако някой може да помогне Благодаря.

189 1