Царевичен силаж

  • P
    Здравейте\r\nнов съм в бранша интересувам се от царевичният силаж. Какво представлява точно царевичният силаж ? Къде е благоприятно да се отглежда ? Какви са приблизителните добиви от дка ? Как се съхранява ?\r\n\r\nБлагодаря предварително за информацията !
  • K
    : Зелената царевица с кочани или без кочани трябва да съдържа около 70 процента вода, за да може да протече млечно-киселата ферментация и да се получи необходимата киселинност, която консервира царевицата. Царевицата се нарязва със силажорезачка или ръчно на ситно: до 1 см - ако ще я изхранвате на овце и кози; до 2 см - ако я изхранвате на крави и биволи. Нарязаната силажна суровина се слага в дебели найлонови чували и постоянно се притъпква. Уплътняването трябва да е максимално, за ДА НЕ ОСТАВА НИКАКЪВ ВЪЗДУХ В ЧУВАЛИТЕ защото предизвиква плесенясване. Напълнените чували се завързват много добре, обръщат се надолу с отвора и се нареждат плътно един до друг. Така може да се съхраняват до 3-4 месеца. Това е което мога да ти дам като инфо, ако има друг колега да помогне с повече.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

R

Цветна царевица

Здравейте, Попаднах на една статия - https://spiritell.com/%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80...

81 0
Y

Проблем

Здравейте моля за малко помощ във нашата ферма имаме jonh deere 7710 който остана на неутр...

113 0
А

сортове

lupo_9: Царевица пионер 9911,8000 на декар

236 2
С

Сеялка

Колеги каква пролетна сеялка да избера irtem или kurt

152 0
Z

Сеитба на царевица

joker70: когато рече господ да те храни не пита чий син си - ако има влага и торец , няма проблем

509 1