болест по дините

  • P
    Последните 2-3 години се появи някаква болест по дините, която не отговаря на описанието на никоя от познатите и описани в сайтове и учебници. По-точно:дръжките на плодовете при узряването им стават черни, корите остават дебели, месото вътре става кашесто и на конци или пък е плътно но с различни цветове - червено, розово, бяло и жълто. Помогнете ми да открия що за болест е това и към кого да се насоча?
  • Z
    Това си е заболяване, което е най-добре да бъде видяно от агроном. Симптомите, които са описани е възможно да отговарят на повече от една болест. Затова превантивните пръскания, както срещу болести, така и срещу неприятели не са за пренебрегване. Черното по дръжките може и да е от антракноза и от бактериоза и др.,а възлестата структура може да е вследствие на вирусно заболяване в по-ранна фаза, което се изразява в светли прошарвания по листата и след това вече се вижда и в плодовете. Вирусите се пренасят от насекоми и затова пръсканията с инсектициди са много важни. Само по описания не става да се дават консултации. А нова болест по дините в последните години мога да те уверя, че няма.
  • V
    дай още инфо. по всички сортове или само по определени. само по дръжките ли се явява, предшественик, евентуално поливане с какво, с какво си пръскал кога? кога се появява това нещо има ли фактори на околната среда които могат да го обяснят, суша,дъжд,химични заводи,греадушка снимай и качи 2-3 снимки. твоита работа-влиозаш в аптека и казваш има ми нещо - дайте лек!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

K

Болест по пъпеши - как да се справим

ivanspiridonov15: виж това :http://www.savetivzemedelieto.bg/topic/%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B...

6679 1
K

Моля, споделете съвети за плевене на пъпеши

dafinkalazarova: Да знаеш, че окопаване и плевене се прави след като се дигне росата. Чрез нея се разнасят...

3374 5
K

Кога и с какво се пръскат пъпешите?

Здравейте. От скоро започнах да се занимавам със земеделие. От скоро имам предвид месец. В...

8133 0
N

Мулчиране на диня, на какво междуредие и по колко корена?

аз до сега слагах на три метра ред от ред по един корен на метър но тази година ходих до л...

4209 0