СВЕЖИ ПАРИ В ИЗЧАКВАНЕ НА ПО-ДОБРИ ЦЕНИ

 • D
  Колеги, всички знаем, че изчакването на по-добри цени е свързано със своевременно финансиране. Казано на кратко - ТРЯБВАТ НИ СВЕЖИ ПАРИ! Призивът ми е - ИЗТЕГЛЕТЕ СИ СУБСИДИИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОСРЕДСТВОМ НИСКОЛИХВЕНИТЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ КРЕДИТИ, КОИТО ПРЕДОСТАВЯТ ПОВЕЧЕТО БАНКИ, така няма да бъдем зависими от търговците, които ни се подиграват с цени граничещи или дори под себестойността на продукцията ни. Тук е мястото всеки да споделя за своя опит с банки и кредити, и да помага и напътства тези, които тепърва ще тръгнат по този път. Нещата никак не са сложни и опитът на всеки ще е полезен, така че тези, които все още се двоумят или срещат трудности, да имат достатъчно инфо и да им окажем подкрепа. АКО ПОВЕЧЕТО ОТ НАС СМЕ ФИНАНСОВО СИЛНИ И СЕ ВЪЗДЪРЖАМЕ ОТ НЕОПРАВДАНИ ПРОДАЖБИ ПОД СЕБЕСТОЙНОСТ, ТОВА, МИСЛЯ, ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ЦЕНИ /макар да знам, че върху цената влияят и мн други фактори/. Оставам отворен и с удоволствие ще споделя своя опит с банките и кредитирането.
 • Е, и ??? Това го прочетохме и сами - какво ново всъщност казваш с коментара си - не разбрахме? [:slap:]
 • S
  Прав е Дидо,че такава трябва да е политиката,за да вземем по-добра цена.Освен споменатия ресурс,банките отделно си имат средства за заеми срещу субсидии. Миналата година примерно СИ банк предлагаше при 4%.А че цената ще се вдигне е сигурно.Вижте статията по-долу: сделки за пшеница от новата реколта 03.07.2009 г. Почти няма реализирани сделки за пшеница от новата реколта, причината е в ниските цени, които търговците предлагат на производителите, каза председателят на Асоциацията на българските зърнопроизводители Стелиян Стоянов. По думите му за тон пшеница в момента търговците предлагат по 200 лв., което е със 100 лв. по-малко от цената за тон, предлагана през миналата година. Цената от 200 лв. на тон не покрива направените производствени разходи и затова производителите не продават, каза той. Българските зърнопроизводители винаги продават на най-ниски цени от своите колеги в Румъния или пък в Гърция, тъй като капацитетът на пристанищата ни за товарене на зърното е малък. Обикновено зърно се товари на пристанищата във Варна, Бургас и Балчик. Товаренето става с кранове, а не с вакумни инсталации – както на пристанището в Констанца (Румъния). „Имаме най-остарели пристанища с техника за товарене, в сравнение с другите модерни пристанища. Това означава, че вместо да товарим за едно денонощие около 10 хил. тона, ние ги товарим за пет или шест денонощия. Това оскъпява разхода по товарене и чартиране на корабите”, обясни Стоянов. Зад 30 % ще бъде по-ниско производството на пшеница в страната в сравнение с миналата година. „Това би трябвало, а оскъпи пшеница, но не се получава, защото 20 години пазарът на зърно се диктува не от производителите, а от търговците. Не всичко обаче зависи от търсенето и предлагането. Румънските търговци например са по-агресивни и предлагат по-атрактивни цени и на Констанца товарят по-бързо, по-интензивно и имат по-модерни съоръжения за товарене”, каза той. Щом се товари по-малко на ден, значи ще се купува по-малко. В Добруджа се жъне от 350 до 400 кг на дка, но в другите части на страната има доста проблеми със започването на жътвата заради дъждовете. В Добруджа по думите на Стелиян Стоянов почти не е валяло
 • Ние вече опитахме,чакаме отговор и се надяваме да "хванем" ниската лихва.
 • D
  ББР е отпуснала до сега, ако не се лъжа, 100 млн ресурс на повече от 10 банки, в т.ч. Обб - 15 млн лв, Прокредит - 10 млн лв. и на повече от 8 банки /МКБ Юнион, Алианц, Асет, Д Банк, ПИБ, ЦКБ, Токуда, Еспресбанк, Инвестбанк и др/ по 5 млн лв. Вярно е, че ресурсът е ограничен, но той не е толкова малък, още повече, че всеки си казва "до мен няма да стигне, няма смисъл да се пробвам" и така накрая може да се окаже, че ще има неусвоен ресурс, защото всеки се е ослушвал. От Вас се иска да попитате поне 1-2 банки, естествено, ако сте убедени, че искате да задържите продукцията си и да си осигурите ресурс за есенната кампания.
 • Обаче за нисколихвените кредити /ок.7%/има лимит по области и за тях вече са подадени документи ощи в първия ден,в който издаваха Удостоверения.Чака се одобрение,останалите над лимита ще плащат високата лихва-/ок.11%/-това е в ОББ.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Кога мога да изкореня стара овощна градина?

Искам да изкореня стара овощна градина от сливи и на мястото да създам нова от череши.Тъй...

47 0

Млад земеделски производител

Някой знае ли кога ще изплащат субсидиите на младите земеделски производители? Според граф...

137 0

Обвързано подпомагане

Т: За сега пълно мълчание.Юоже би графика няма да бъде спазен.

244 1

Подпомагане за сини сливи

Р: Ами коя слива ,ако не синя,може би сливата на Мата Хари ще подпомагат.

264 1

Българско Сиво Говедо и Сиво искърско говедо

Здравейте имам няколко въпроса и ако някой знае ще съм благодарен да сподели информация. О...

177 0