засаждане на десертно лозе

 • S
  Някой правил ли е опит да сади десертно лозе 5-10 дзка?\r\n Струва ли си да опита човек!?\r\n Мислите ли, че след 4 години ще има пазар за продукцията?
 • M
  Искаме да подменим 70-80 пръчки десертно грозде в лозето, някакви препоръки къде има качествен материал и как вървят горе-долу цените?
 • E
  зависи каква е целта ти , за лична занимавка или ... За съжаление в нашата мила родина и лозарството е до никъде. Прекупвачите ни разказват играта , а македонците [:gun:] . Разходите не са малко , така че преценявай си . [:flag:]
 • Не работим в този сектор , но искам да Ви насоча вниманието към нещо много съществено за бълг. земеделие , което оцелява ВЪПРЕКИ /да не говорим за каквато и да била подкрепа - поне да не пречеха!!/ дупедавците ни горе. Та на въпроса : много , ама много внимателно проучете всички КАПАНЧЕТА заложени във всякакви наредби , закони , закончета , постановления , постановленийца и т.н. , от момента на формата на стопанисване на тези декари , изораването им , покупка на посадъчен материал - до плододаването и реализация на продукцията , за да не би да се окаже , че сте направили нещо не както "се изисква" и да не можете да получавате никакви субсидии /напр. както е при "млад фермер" за реалните граници/. А повярвайте ми - такива капани има много. От опит Ви го казвам . Коректна информация - без да гледат на Вас като потенциален престъпник , може да получите от експертите на МЗХ в приемната им - стига да знаете какво точно да питате , затова по-добре първо сами прочетете условията , които са поставени и неясните моменти уточнете с експертите . Успех !
 • D
  Може и да си струва да опиташ,но в България-нали се досещаш-нищо сигурно няма.Засади го и когато стане за бране се обади-непременно ще си купим!!!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

запитване

нямам опит в отжлеждането и грижи за лози - мисля са различни сортове , винен и десертни ....

45 0

моля за помощ

fermer123: Добива зависи,както от теб така и от природата, 3 години не чакай добив. Аз бих ти препоръ...

1663 11

Лозарски Трактор . Болгар , Т40 , Лтз , Мтз или друг ?

Zevs: Потърси си лозаро-овощарски трактор Pasquali, Antonio Carraro, ISEKI и чак тогава си купи...

1703 2

Присаждане на лози

Accord: Института в Плевен

1660 1

Изсъхване на лозовия плод - фаза цъвтеж

syfury: Със снимки трудно може да се определи заболяване с точност, а без е близо до невъзможното....

14319 27