Порода овце - Каракачанска

 • M
  Моят край е идеален за тази порода, познавам хора които имат от тези животни малки бройки и бих искал да разбера с какъв коч може би ще се повиши млечността ? Благодаря .
 • C
  nai-vajnoto e da si uporit
 • M
  Бройката от 5-6 е била нормална за всеки в началото които е имал възможнос дядо му да ми остови 20-30 овце на готово е добре . Амо тези като мене дет продават в седмицата 5-10 л. мляко я продал я не и паричките си ги заделя под юргана да си събере за някоя др. козичка изобщо не ми е смешно на мен ,пък които иска нека се смее може да не стане скоро ,но и аз ще имам голямо стадо . Както са казали хората капка по капка вир става .
 • C
  Estestveno 4e ne govorim za 5-6 v nashiqt krai ima kolejka otglejdashta 500 no za Mirko e normalna broikata ot 5-6
 • M
  Чалък,аз тази със субсидията я знам,но за 5-6 овце не се връзва сметката.Само бензина за документите ще лапне половината субсидия,ако успее изобщо да се свърже с асоциацията за местни и автохтонни породи.А,не е само това-знаеш! По тази причина му дадох и този съвет.
 • I
  Породата е хубава ако имаш 500-1000 овце и паша за тях. Субсидиите вероято до 3-4 години ще паднат. Спре ли търсенето за субсидии отива в историята. Вогат да се продават известни количества кочове и това е!
 • C
  Mir4ev tam ideqta e vzimash 80 kinta subsidiq vadish 1 agne 100-120 lv i eto ti oborot ot 200lv pri min razxod za kakvo ti e da doish
 • M
  Мирко,тази порода се субсидира,като автохтонна порода,но не виждам с няколко бройки какво ще постигнеш?За мляко не стават,единствено за агнета.Не че не може да ги доиш,знам колко овчари ще скочат срещу мене,ама я ги питай,колко са спечелили от мляко и на какъв хал са? От чисто любопитство имах няколко и от тях.Гледахме ги,хранихме ги не по-лошо от млечните и нищо.Представям си това животно,ако е на паша и оскъдно хранене зимата какво ще даде.Да, ще оцелее и с малко,но толкова.С екзотика не се прави икономика-запомни и това!!!
 • C
  tazi poroda ne se pipa ne se razvalq
 • M
  Отговора на този ти въпрос е: С почти всеки коч от друга порода.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

165 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

178 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

294 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

127 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

457 0