Колко ви е себестойността на млякото

 • N
 • M
 • V
  Скъпи колега,целта на мафията в управлението на страната е, парите раздадени за глава животно и други подобни, да преминат в джобовете на мандраджиите, които са нейни сателити.Така, че както се казва в един анекдот, недейте рева, че по-лошо идва! ,
 • C
  Предната седмица в едно предаване на Бареков по тв 7 гн Зоров обясни ,че себестойността на литър мляко за 1кат ферми е 75ст а на фсички останали ферми е 65ст.Защо посред зима цената се сгромоли на 45ст фермите са обречени на фалит. Цената на царевицата за килограм е 50ст бала сено 3лв бала лицерина 4.50лв дневен порцион на крава 7 50лв САМО ЗА ХРАНА при 12литра мляко среден дневен млеконадои 5 40лв и си назад с 2 10лв на крава. ПРЕДСТОЯТ МАСОВИ ФАЛИТИ.
 • B
  Темата е много интересна, аз предлагам да сметнем и себестойността на едногодишно теле за угояване.
 • B
 • I
  Аз като практик мога да ти кажа каква е себестойността само като ми дадеш млеконадоя и броя крави. Има си формули по които се изчислява, естествено при правилно организирана дейност. Не съм се занимавал с цената на фуража, но ще ми трябва и тя. Как може да не си знаете себестойността на продукцията?
 • M
  Въпроса е за себестойността на млякото към момента, не отклониявай темата. Освен това никой не продава на база "минала година", просто е нереално. Бих те "светналал" че сметки правени само на електронен калкулатор са абсолютно грешни, но все пак ти като виден практик трябва да го знаеш по-добре от мен и затова ще си затрая, с уважение към дългогодишния ти практически опит.
 • Z
  Иванов ами я си представи , че дават по 15 тона мляко те по твоита логика то тогава млякото ще е по 15 ст.
 • I
  Всеки който води счетоводство може да каже себестойността на млякото за предишната година, няма нищо по-лесно от това но вие не лъжете данъчните, както си мислите, а себе си. А че себестойността е колкото казвам е написал човека - 52 ст. при 4500 кг. от крава, т.е. ако доеше по 6500 кг. щеше да е 35-40 ст.
 • M
  Иванов, темите за зърното също са много интересни, нямаш ли практика с това? Относно ценообразуването на себестойността на млякото, то ти си най-далеч от истината. Много са нещата които влияят за производството на литър мляко и те се менят постоянно. Който може да ми посочи твърда цена за определен период нека го направи, ще падне голям спор. [:duel:]
 • M
  нали за това съм писал бе приятелю, [:slap:] аман от практици
 • B
  Към себестойността на млякото , според мен трябва да се добавят всички субсидии получавани за глава животно, както и заплатите на хората. Трябва и да си калкулирате и собственият труд, дори и средствата за ремонт на стадото , т.е. цената на нова юница минус цената на бракуваното животно, както и приходите от продажбата на телета. Аз като сметна всичко се получава около 0,52ст. но при по-ниско продуктивни животни лактация около 4500л. Но нямате интерес да пишете ниски себестойностти щото мандаржиите веднага ще свалят цената.
 • M
  Е,това са много относителни неща и едва ли ще се намери някой,който със 100% точност да може да ти каже.Правим всичко възможно да снижаваме себестойността,като собствен груб и концентриран фураж,скъсяване на сервиз периода,селекция и т.н.За съжаление доста неща не зависят от фермерите(ток,вода,горива,вет.мед.обслужване).Заплатите на работниците също не са за пренебрегване.
 • I
  Човека пита за себестойността, т.е. какво ти струва млякото на тебе, а не колко е изкупната цена!
 • M
  2010 година себестойност 0,60 ст.Тази година и към 0,70 отива,добре че дадоха по 60 лева на крава да нахраним добитака .То ще се мре,ами как ще се рита

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

574 0
К

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

478 5
I

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

1243 0
I

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1734 2