Кога ще стартира отново мярката Млад фермер?

 • A
  Колеги някой знае ли кога ще стартира отново мярката Млад фермер?
 • G
  Каквото и да си ти обяснили май нещо не си разбрал,заявката за 2ро плащане я подадох миналата седмица и всички които подавахме си я попълвахме сами.Документите за 2ро плащане ги имаше в сайта на ПРСР, но ги проминиха и попълвахме на ново.Така че ако някой си мисли,че ще му попълни заявката жестоко се лъже. Както ви казах има и промени в наредба 9, така че не е лошо да я прочетете и от сега да си правите сметката за по-нататък ..
 • R
  koito iska da otide da pita.kakvoto i da e ako te odobriat niama da ti e v minus!a otnosno za dokumentite az govorih za vtoroto pla6tane po programa mlad fermer!taka mi be6e obiasneno i az niama za kakvo da vi laja!triabva da si pomagame za6toto e dosta trudno!
 • G
  Колегата ви лъже .. Мярка 114 е за използване на комплект консултански услуги за земеделци и горовладелци . Никъде не пише,че определените фирми ще изготвят проекти по ПРСР,а именно Фермери и собственици на гори могат да кандидатстват за консултантски услуги от 14 ноември На 14 ноември стартира нова мярка от ПРСР – 114 „Използване на консултантски услуги от фермери и собственици на гори”. Заявления по мярката ще се приемат в областните дирекции на Фонд „Земеделие” до 22 декември. Целта на мярката е да повиши техническите и икономически знания на заетите в селските и горски стопанства и да помогне за по-доброто им и устойчиво управление. По нея могат да кандидатстват физически и юридически лица и техните сдружения, както и еднолични търговци и общини. Кандидатите ще имат възможност да получат комплект от консултации, които обхващат оценка на стопанствата, информация и съвети от регистрирани доставчици на консултантски услуги. Бюджетът за посочения период на прием е близо 13 млн. евро. Максималната финансовата помощ е 80% от одобрените разходи, но не повече от 1 500 евро за фермери и 240 евро за собственици на гори. Подробности за реда на кандидатстване могат да бъдат изтеглени от тук: http://www.prsr.bg/merki/M%D1%8F%D1%80%D0%BA%D0%B0-114/35/index.html
 • R
  kolegi otidete i pitaite v slujbata za saveti v zemedeliet za miarka 114 izpolzvane na konsultanski uslugi ot fermeri i sobstvenici na gori!ako vi odobriat 6te pla6tate 20% ot cenite konsultanskite firmi a drugite 80% 6te vi se vastanoviavat ot raspla6tatelnata agencia.stava duma za vsiakakvi oslugi-ot podgotviane na dokumenti po programite do po4veni probi.dano da sam bil polezen!
 • G
  Колеги, мярка 112 млад фермер ще бъде отворена скоро време, само че службите за съвети в земеделието вече няма да изготвят проектите. Трябва да се обърните към консултански фирми www.dfz.bg/assets/573/REGISTAR_2008.07_05_2008xls.pdf ако желаете някаква информация 0877637293 .Наредбата е променена,одобрена и публикувана на 25.10.11г. Има я в сайта на ПРСР. Четете правилно в същия сайт има и Наредба за промяна на Наредбата,има и изискуеми документи за подаване на заявка за 2ро плащане по 112. Колеги, заявката за 2ро плащане по млад фермер не се попълва от службата за съвети в земеделието, така че всеки да се оправя сам .Който не-може да си попълни заявката за 2ро плащане или да изготви проект по 121 да се обърни към консултанските фирми. Проекти по 121 и 123 за млади фермери и полупазарни стопанства също не се работят, единствено работят по проекти за полупазарни стопанства на които приема изтича края на годината.
 • G
  .. малко късно пиша , но скоро се регисрирах в форума. в самия договор си пише че ако проверката е на 5-тата година документите се подават 1 месец преди да 5-тата година . ако проверката е след 3-тата година докментите се дават 1 месец след навършването на 3-тата година
 • L
  Колега това от опит ли го знаеш ? Ходих до ДФЗ за да подавам заявка за второ плащане и както вече писах ми казаха: "след навършване на третата година, но не по-късно от 30дни" Та въпроса ми е да ходя ли пак ?
 • L
  Заявката за второто плащане се подава 30 дена преди да е изтекла третата година и до 30 дена ще ти дойдат на проверка след заявката.
 • L
  Колеги някой знае ли кога се подава заявка за второ плащане? В бизнес плана ми е заложено третата година и аз си мисля, че трябва да е преди да изтече, а днес ми казаха,че първо трябва да изтече!?!?! Но не по-късно от месец след това. Така ли е ?
 • K
  а аз се гласях да гласувам за управляващите на местните избори след като кандидатстваме за млад фермер и получим парите преди изборите ,но щом тая година няма да пускат програмата няма и глас за тях...
 • M
  za kakvo li e tazi myarka 112 uj ni podpomagala.Az li4no polu4ih parviya prevod na parite, no jiveem v takava darjava 4e kakvoto proizvedem otiva na bezcenica i samo ni zablujdavat.KUPI posada4en material/yagodi/ ot licenziran proizvoditel-napalnih go s pari i nakraya bolen razsad izgubi se polovinata.Za VTORATA GODINA 6TE SEYA O6TE 16 DKA I PARITE SVAR6IHA, A YAGODITE GI PRODAVAME NA 80 STOTINKI - SME6NA RABOTA KAKVO DA TI KAJA, PO DOBRE NE SE ZANIMAVAY DOKATO GO PUSNE6 TOYA PROEKT O6TE RAZHODI S EDNA DUMA TANTU ZA KUKURIGU OSTAVA SAMO TRUDA DETO SE MA4IM [angri-2]
 • S
  Никаква новина няма в публикацията в вести.бг . 3 дни преди да я публикуват сме я получили същата на мейла. Ако беше новина, щяхме да сме я публикували. Припомням, че нов старт на проекти по мярка Млад фермер може да има след Март 2012. Скоро ще качим материал и видео по темата.
 • N
  за 2011 година няма да има пари, от МЗХ са дали заявка за преместване на средства
 • K
  нали правителството показа, ето че раздава пари и на дребните земеделци,нищо че не покриват минималните бройки,тези които сега почват нали и на тях им трябва тоя старт от 25хиляди евро..
 • L
  Е прав си колега. Но и посочения линк не дава отговор на въпроса. На тоя въпрос всички отговарят по един и същи начин :- Може би , да се надяваме, Ако.., дрън, дрън, бля, бля. А истината е , че мярка 112 вече е история.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

30 0

Фермер, оправете си сайта

proba: Fermer, пуснахте новината, но вижте какво сте написали: ""Навес не се изисква само за пас...

136 0

ФУ за ЗП

ciko: da sama si otgowori ,kogato e zakrito ili obosobeno mqsto se iziskva kasow aparat.mojesh b...

264 2

Какво прави БАБХ, под ръководството на Д. Илиев?

Zevs: Съществуват глупости, които е способен да изкаже само глупак, Подобно на това същество И...

368 1

Прекъсване и възобновяване на дейност и субсидии

proba: Питай министъра Порожанов на МЗХ. С тях комуникацията е жестоко ограничена. Не обичат да...

469 3