въпрос към животновъдите

 • V
  Здравите колеги , искам да попитам сега нали пускахме документи по няква програма, имали някои представа колко пари ще се отпуснат и от кога ще почнат да ги изплащат, благодаря предварително .
 • V
  ne
 • V
  На 15 юли е приключил срокът за подаване на заявления за предоставяне на помощта. Тези, които са пропуснали въпросния срок могат ли да направят нещо? Има ли някакъв шанс за тях?
 • L
  Разгледайте галерията със снимки на FERMER.BG Влез в категория видео споделяне на FERMER.BG Виж последните селскостопански обяви Изкажи мнение във форума на българския фермер Животновъдите ще получат 60 лв. за крава по мярката за подпомагане на стопанствата - DeMinimis, определи днес ДФЗ след среща с представители на няколко животновъдни организации. Толкова е субсидията и за биволици. За овце-майки и кози-майки определената от днес субсидия е в размер на 10 лв. на глава животно. Предстои гласуване на предложенията за тези субсиди от страна на УС на ДФ Земеделие. На 15 юли т.г. приключи срокът за подаване на заявления за предоставяне на помощта de minimis за изхранване на животните през 2011 г. Подадените заявления за подпомагане на животни са общо 13 210, като ще бъдат подпомогнати 4 725 биволици, 215 955 крави, 593 731 овце-майки и 63 672 кози-майки. Одобреният финансов ресурс по линия на помощта е в размер до 20 млн. лева. На 12 август всички одобрени кандидати ще получат своята субсидия и целият финансов ресурс ще бъде изплатен в рамките на деня, обещават от ДФЗ. На срещата днес в ДФЗ е договорено фермерите да бъдат облекчени максимално, като техните договори ще бъдат готови предварително и само ще трябва да ги подпишат в офисите на ДФЗ. Те трябва да направят това от 25 юли до 4 август. Изискването към фермерите получили средства по de minimis е до края на годината да запазят броя на подпомогнатите животни на 75 %. Тези, които са кандидатствали по de minimis, но имат задължения към държавата също ще получат финансиране по линия на помощта. Целта е да бъдат подпомогнати повече стопани, стана ясно още на срещата. Добавил: Фермер БГ Тагове: субсидии, фермер, крави Споделяне
 • L
  10 лв за овца,коза и 60 лв за крава,биволица
 • C
  10 na glava
 • M
  Пълна подигравка, целия размер на субсидията е малко по-голям от това което е платила държавата само за GSM сметки на чиновниците. Да не говорим че заплатите са им с 30-40 процента по високи. Де да можеше и субсидиите така да нарастват от период на период.
 • M
  Е,разгеле-измъдриха!Още едно подтвърждение,че животновъдството не е приоритет.Добре,че не разчитам други да ми помагат за изхранване на животните!
 • P
  На 20.07 ще решават по колко ще се плаща, а от 25.07 започва подписването на договорите и тога ва ще се разбере за какви суми става въпрос.....И до 12.08 ще трябва да са преведени на всички парите.
 • N
  dano da dadat na kozite i ovcete barem po 20 lv a zza kravite nqkade po 100 lv 6te dadat sigurno ni6to o6te ne se znae

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Държавна помощ за инвестиции за закупуване на съоражения за добив на мляко

Колеги някой има ли информация какво става с заявленията по проектите. кога ще има отгово...

53 0

Помощ при изготвяне на проекти

Предлагаме компетентна консултация,съдействше и изготвяне на евро проекти. При интерес мол...

226 0

Сегашната земеделска политика прави Европа необитаема

Организации на европейски учени предупредиха Европейския парламент и новоизбраната Европей...

186 0

Някой има ли идея какво се случва с подмярка 6.1 млад фермер?

dakis: Има предварителен ранкинг на сайта на дфз

853 1

Агроаптека по Еврепейска програма ??

Има ли възможност за подобно финансиране ?

773 0