Актуален пазар за червен калифорнийски червей

 • J
  някой да знае нещо по въпроса за отглеждането им , и има ли пазари био торта което преработват
 • К
  Здравейте има ли кой да ми продаде 1 кг Червей ?
 • B
  Колеги, Сдружение Агрто Био Свят набира членове БЕЗПЛАТНО!!! При интерес ето контактите: http://agrobioworld.com/contact/ Ако с нещо нарушавам правилата на форума, моля да бъда извинен и поста ми да бъде редактиран или премахнат!
 • T
  Аз нямам сигурен пазар, но имам доставчик, с който поддържаме делови отношения, който може да ми бъде потенциален голям клиент. Както и други планове, но още в зародиш.
 • B
  Няма как да има сигурен пазар за такава стока, това не е хляб или мляко. Може да го има след някоя друга година, но никога няма да се продава като хляба.
 • I
  Ако имаше сигурен пазар и попа щеше да гледа червеи, а и когато има сигурен пазар цените са ниски, трябва всеки да си търси пазар.
 • A
  Всеки дава препоръка, искам информация за пазар на продукцията.
 • B
  Аз съм от Белене, Плевенска област. За около 3-4 месеца червеите достигат максимална гъстота на 1м2 и тогава е момента в който се разделят легата, отнема се половината от пласта с червеи и се заразява нова леха.
 • T
  Борко от кой край си ако реша да си купя.Имам 2 легла и съм ги зазимил както се вика, на пролет как да разбера да ли са 4 легла това ми е само проба с тия 2 легла. Нещо м споменаха че изследват торта и така разбирали верно ли е,мен малко ме съмнява ама знам ли.
 • B
  Точно пролетта е най-подходящото време за започване!
 • T
  Мерси за информацията. Ще те потърся, ако се реша да действам. Най-вероятно пролетта. Може да ми пишеш на мейл [email protected] - да ми оставиш някакви координати, ако искаш. Мястото за което говоря е оградено с дере, което пресъхва лятото, но се надявам, че бързо може да стигнем до вода, набивайки сонда. Бих започнал със 100-150 квадрата и после да я разраствам, както казах, основната ми цел не е бързата печалба, а запълването с работа на времето на двама души, които ползвам по други проекти. Пак благодаря!
 • B
  За цената на леглата, много вероятно е за 40 лева леглото да няма достатъчна гъстота. Наклона не пречи, стига да не е някой стръмен склон това място. Аз не препоръчвам голямо количество червеи за старт, до 200м да е площта на първоначалните лехи. Много важно е вода да има (кладенец, сондаж). Ние не зазимяваме с толкова много тор, имаме си решение и за лятото,което не е скъпо!
 • T
  За мен единствения голям разход, е този който не може да се покрие от приходите, а не самият му абсолютен размер 100 лв за легло? Да разбирам ли че офертите за 40-50 лева са по-скоро некоректни? Принципно питам... Иначе откъде тръгна питането ми: Имам незаета земя, около 1.5дка, в рамките на населеното място (дето се казва - след табелата), макар и със статут на нива. Наклонена, т.е. лесна за оформяне на тераси. Искам да осигуря работа на двама души и тази инвестиция в тях + във Х кв.м. легла + минималните необходими оперативни разходи евентуално да сметна колко би ми струвала. Естествено с идея след 12-18 месеца да почна да си връщам инвестицията. Оборски тор (от кравеферма) имаме достатъчно - 120 крави + телета. Пазар за биотор да кажем че имам (или поне лесно мога да осигуря). Мотае ми се и още 1 въпрос, докато ровех - "завиването" на червеите през зимата с 40-50 см оборски тор ясно, но над 33 градуса пишат, че е фатално за червеите. Този проблем как го решавате?
 • T
 • B
  За храненето кой разход те интересува на суровината или финансовия? В идеални условия червеите се захранват през 14 дена, така е прието, но в зависимост от климата може и на по-голям интервал от време. Зависи как се справят, до каква степен са "изяли" това с което са захранени.Това от своя страна зависи до каква степен е била подходяща тази суровина с която си ги захранил ( достатъчно ли е бил угнил този тор примерно с който си ги захранил или не).За инвестиция 1м2 червей струва 100лв без никакви отстъпки, това количество се поставя на 2м2, значи за 1000м2 лехи с червеи са ни необходими 500м2. С количеството цената както се сещаш ще се коригира. Вече инвестицията в техника зависи от теб. Количеството с което трябва да се започне зависи от това какви са целите. Колко тор искаме да преработим примерно или какъв капацитет искаме да постигнем за даден период от време.Може да звучи малко страшно, но не е чак толкова.
 • T
  Борко, благодаря. А за 1 дка колко е първоначалната инвестиция, грубо, разбира се и ако ти се занимава да ни покажеш. Също и спомена за храненето, какво би препоръчал и колко горе долу ти е разхода за храна на месец?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Ентомофагия

Здравейте! Замисляли ли сте се някога относно това какво ще ядем след 10-15 години? Или с...

175 0

Изкупуване на охлюви за реализация в чужбина

Здравейте! Нов съм във форума и като цяло отскоро обмислям идеята да се занимавам с не6т...

1291 0

Как да създам ферма за охлюви

proba: Здравейте интересува ме как мога да започна да се занимавам с охлюви.разбрах че едно от на...

1443 2

Начинаещ охлювъд

Ivanov_i_brat_my: Разумния човек не се интересува дали в страната има пазар, а дали той може да си продаде п...

7110 1

Ферма за охлюви - споделете актуална информация

Здравейте, интересува ме отглеждането на охлюви. Изчетох всички стари теми, но са доста ст...

1663 0