какави цени очаквате за рапицата

 • P
  колеги как е рапицата при вас и какви цени очаквате
 • P
  Тук още ли си чешете езиците с тези цени на рапици, пшеници и т.н. ? Гледам и към пристанището започнахте да каратевече. Там да не би да са отворили борса или да изкупуват на място? Явно някой жестоко се е заблудил. Купувача идва, оглежда ти стоката, ако му хареса я плаща и после започва да си я извозва за където иска. Това е най простата схема и никой няма ядове с нищо. Ако пък не му хареса или не се договорите за цена, търсиш друг търговец. Поне търговци има бол, както и производители. За всички има хляб под слънцето и всеки трябва да изкара някой лев. Така че стига сте се надлъгвали. Според мен спора е безмислен. Ориентировъчно началната цена е ясна, а движението на цените ще стане ясно като започне жътвата и вече има прибрани количества.
 • L
  Нямам никакво намерение да возя до пристанище. Ще продавам от място. И освен това не ме интересува кой ще печели освен мен - не гледам в паницата на другите.
 • G
  Еми щом няма,няма явно господина ме е излъгал но това не променя факта, че купува на 850+
 • P
  И какво ще стане като я закараш на пристанището ????????? Веднага ти я вземат така ли, не е толкова лесно и просто както ти изглежда. Като махнеш тези Е 20 и транспорт, кой освен теб ще спечели .... Не ти е правилна сметката, сори!!!
 • L
  Жоро, нещо са те метнали - няма такъв играч с три рафинерии в БГ и една в Австрия. Колеги, има едно просто ценообразуване при рапицата.... Гледаш борсата МАТИФ (цена за Август)махаш 20 за да получиш цена доставено до пристанище и оттам си махаш транспорта до мястото където са ви складовете. Просто и ефективно. Не изключвам и някой да е направил успешни продажби когато борсата беше на 495 евро. Но сега е 460, т.е. сами да си правим сметката...
 • G
  850+ е реална цена за рапица на зелено. Днес пак идваха на място с това предложение - сега дали е българска или западна рафинерйка не знам - човека каза че имали 3 рафинерии в България и една в Австрия и трябвало да събере 350 000 тона рапица.
 • M
  Не,искам да кажа,че няма основание да са като миналогодишните...че и по-високи според вас...просто бъдете реалисти,и на 550+ рапицата пак има много добра печалба!
 • N
  Стоката пак вие ще я изкупите ама не на тия цени дето сега ни ги пишеш.Разбирам те напълно искаш да втълпиш на производителите че няма да има цени като миналогодишните.
 • M
  Чакайте бе...това,че миналата година цените в БГ на моменти надвишаваха международните...не означава,че от сега нататък вече ще е така..Нали помните преди,че ако някой спомене,че цената в Германия била толкова...го пращахме да си я продава там!Това дето го взехте миналата година го дължите на забраната в Русия и румънските търговци,които източиха държавата си и сега имат нулева ставка ДДС за зърно за да бъдат пресечени измамите с ДДС! Така,че...ако на международните борси цената е еди каква си..то...тази година..ако искате такава цена си карайте стоката там! Това знам от шефовете си де
 • N
  Питай твоите работодатели в офисите.
 • M
  Защо...? Да не би Русия пак да забрани износа или пък румънски търговци ще вдигат цените... [:slap:] или пък добивите ще са нищожни...дай ми една основателна причина и ще се съглася...!
 • N
  Не е смешно това ще е реалноста за ваше голямо съжаление пак ще се повтори миналогодишната история.
 • M
  Аз мога само да коментирам,какво се говори в офисите на износителите и какво очакват,като износ и изкупни цени...а това,че някоя рафинерийка или маслобойна е купила 20-30 тона на невероятно висока цена..си е техен проблем..но да се твърди,че това ще са цените...е смешно!
 • N
  Бъди спокоен аз съм споделил на колегите на кой съм продал част от рапицата си по тел. 70% от колегите в сайта познавам лично.В тоя момент как мислиш на мен ли вярват или на теб?
 • M
  Ама не си коректен сега с колегите си...кажи им на кой си продал за да могат и те да уредят някое кило на тази цена...щото ако чакат на износителите...нищо добро няма да видят

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

235 0

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

371 5

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

984 0

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1608 2