Слонска трева - някои да коментира това ако разбира?

 • T
  Колеги относно отглеждането на слонска трева, някой ако му разбира или има повече информация , нека да пише!\r\n\r\nЕто това е материала на Фермер, от където аз разбрах за отглеждането на слонска трева\r\n\r\nhttp://fermer.bg/news/2864/1/predvidlivi-fermeri-zapochvat-otglejdaneto-na-energijna-slonska-treva.html
 • I
  Единственото което дава резултати е спиртът от захарна тръстика. Той е 2 пъти по-евтин от бензина при 1,2 разход повече. Горе-долу колкото газта, но само Бразилия го ползва реално, защото още преди 35 години направиха двигатели на спирт, а вече половината им коли са с хибридни двигатели, които работят на чист спирт, чист бензин и всякакво съотношение на спирт и бензин. Обикновенно се слагат 10-15% бензин за мощност, другото е спирт. Смърди малко на джибри, но е евтино. Всякакви био дизели съществуват, защото още няма акциз върху тях, иначе са с пъти по-скъпи от нафтата.
 • R
  Истината е само в АЕЦ !
 • M
  Иванов,след четири години максимум и с рапицата и нейните производни ще стане същото-вервай ми.Бъдещето си остава на атомната енергетика и всякъкви опити с какви ли не треволяци само ни удължават агонията в смисъл-икономическа.
 • I
  Цветето си е Цветелина, вие сте на бръснаря братята. Тя не чака на изкупни цени, а отдавна е уредила един вагон пари по различни програми. На времето имаше едно друго чудо - тифон. Зелено растение, което дава по 15 тона зелена маса от декар, примерно 4 пъти повече от люцерната. Само дето хранителната му стойност беше изключително ниска и вече никой не го помни. Всяко нещо, което дава големи добиви дърпа много вещества от земята, това е от закона за запазване на масата, в случая плюс фотосинтезата. Ако нещо даде голям добив това означава, че иска много торове, които са скъпи. Тази трева всъщност и не дава много маса, около тон и половина суха, но става за горене. Предполагам, че по калории е колкото 300-400 кг. въглища и трябва да струва колкото тях, но с големи разходи по докарване във вид годен за горене, т.е. продукцията от 1 дк. може да се продава на цената на 100-150 кг. въглища. Мижи да те лажем.
 • R
  " 10.06.2011 Предвидливи фермери започват отглеждането на енергийна слонска трева".... Дааааа... "ПРЕДВИДЛИВАТА ФЕРМЕРКА" "..Б а н к е р к а т а' Цветелина Бориславова, която активно инвестира в земеделие, ще произвежда мискантус във Видинско. Нейното инвестиционно дружество Си Ес Ай Еф започва отглеждането на растението в землището на с. Киряево, което е до сръбската граница. Наскоро е приключило засаждането на три масива с обща площ около 1100 дка.". Тошко , шегуваш се , нали ?!
 • T
  колега ти видя ли в статията кои инвестира в това цветето бориславова
 • I
  Сядайте си на дирниците и си вършете работата! Вълшебни неща няма, т.е. има но са вълшебни за който ги продава на балъците!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Индустриален коноп/събиране на реколта

Здравейте , дали някой може да помогне с контакт на човек или фирма в София или покрайнини...

22 0

Пръскане на кориандър

С какво пръскате срещу широколистна трева в кориандъра?

135 0

Помощ и съвет !

Здравейте ! Разполагам с 100 декара земя в така известната на всички добруджа. Нямам никак...

121 0

Пазар на лимец

Някой знае ли фирми изкупуващи лимец и някакви актуални цени ?

171 0

Жътва на люцерна с claas dominator

Колеги какви сита ще ни трябват и какви са настройките за люцерната, че ще ни е за 1 път :...

170 0