Цени пшеница 2009

 • D
  Колеги, хайде да направим някакъв опит да се разберем горе-долу за някаква минимална цена (нормална), ако имате желание.
 • S
  Ожънах за 3 дни с 3 Дона-1000 дка. Добив 450 кг от дка ,глутен 28,отпускане 10,влага 11%. СофиаМел дава от 20.07.2009 -0.24 +ДДС за глутен над 25. Аз ще чакам поне до 0.30.
 • пишете в първият постинг по тази тема тук : http://fermer.bg/forum_topic/2251/1/1/15062009-cenata-grymna-veche.html
 • Абе ние жънем дано само да се дигне малко цената, че като гледам маи ще работим на загуба тая година.
 • S
  Още не съм жънал,но положението още не е трагично защото в Софийското поле жътвата обикновено е 10-15 юли.В петък замерих влажност на проба-беше 13.5-14% и щях да стартирам,обаче заваля. Сега ще чакам поне до вторник-сряда да изсъхне.
 • D
  Zdraveite, dobiv v nashiq raion okolo 400 - 440 kg/dka. Pri men e okolo 420 pri 20 st/kg smetkata neshto mai ne izliza.
 • G
  Колега - айде регистрирай се - така ще знаем от кой край на БЪлгария са дези добри добиви Аз тема ще ти пусна н.п
 • колеги искам да помоля някого които има регистрация да направи форум на тема добиви от ечемик и пшеница, за да можем по някакъв начин да си направим сметката за цената която трябва да се изисква за кг. тъи като някои имат добри добиви и биха продали на по-ниска цена а други няма да имат полза.Да бъдем толерантни и към хората с малки добиви (те все пак са ни колеги.Искам да започна първи пшеница за сега около 400кг и ечемика ми също е толкова
 • Колеги много съм щастлив, че с темата която започнах стана това което исках. Да се включат не само зърнопроизводители, а и животновъди. Ние сме едно и трябва да защитаваме интересите си заедно. Ако сме единни ще успеем и ще ни се чуе най-сетне гласа и на нас дребните. За подписката, която предлага колегата и аз съм с двете ръце ЗА. И дано лакеите от асоциацията на зърнопроизводителите се усети за какво иде реч, защото на следващия протест ще са само ТЕ.
 • Отговора ми беше кум анонимния Прав си аз също съм за това да не може да декларираш плпщи (по СЕПП) ако не докажеш че реализираш продукция и че наистина обработваш площите - имаш или наемаш техника и т.н.
 • S
  Прав е goro_N ,че субсидия на тон е загубена работа,но ако сте ми схванали идеята аз не предлагам това.Предлагам пак да си е на декар,но да ти искат да представиш фактури издадени от теб за един минимален добив,който е по силите и на най -планинските райони-примерно 100 кг. от дка. Според мен,ако добивът ти е под това количество,вместо да пускаш комбаин е по-добре направо да заораваш.
 • G
  Това субсидията да не е на тон е основното в общата селскостопанска политика. Преди години в Еверопа субсидията е била на тон, но така се стимулира свръх пройзводството което пък е пагубно за цените и затова се е преминало на едино плащане на тон. Освен това така (при едино плащане на площ) не се ощетени производителите от по - бедните райони, които влага повече разходи а изкарват по-малко продукция която трябва да продават на общ пазар. Ако се плаща на тон в добруджа хем ще имат най-голям добив (при еднакви разходи) хем ще вземет най-големи субсидии при което цена от 10ст/кг тях би ги устройвало но какво да прави един производител от полупланински район къдете 300 кг/дка е мечта? Така, че моля Ви никой да не споменава субсидия за тон.
 • Ако искате реални добиви и край на сивата икономика субсидиите трябва да са на тон произведена продукция. Тогава няма никой да крие зърното или арендата и хем държавата ще си брибира ДДС, хем и всички ще сме добре. P.S. Аз не продавам без фактура и 1кг зърно.
 • M
  Колега Николов, глидам овце и силажа не ми върши работа, по скоро плява, трици и отсевка и такива неща.Ще ти пратя телефона ми на ЛС.
 • Re:цени на пшеница (03.07.2009 14:03) В отговор на Purpurea Има начин да се продава само на светло т.е. с фактури. Като подаваш документи за субсидия да ти изискват копия на издадени от теб фактури минимум за примерно по 100 кг. от дка зърно. Ако гледаш 1000 дка, дай фактури за 100 тона. Базата трябва да е ниска, защото никой не може да каже точно къде колко е бил добивът. Ако имаш пълно, или частично унищожение-дай протокол от проверка с представител на земеделските служби. Аз лично нямам против това, но съм сигурен , че много колеги ще дигнат вой до небесата, ако стане, без да съзнават, че приемайки кешово плащане хранят мафията, прането на пари и пр. Точно в добивите се крие разковничето за търговията без документи,никой по никакъв начин( поне аз не се сещам до тоя момент) не може да хване добивите,знаете го много добре.Незнам, трябва да се измисли начин производителите сами да искат да декларират истинските произведени количества. Да сменим темата, кажете от кой региони сте и как е там положението със жътвата,че това време взе да ме тревожи,накрая да не стане като преди 3 години да има много зърно а да става само за варене на спирт че тогава сиииб......Е тогава ще е много зле за производителите.
 • S
  Колега metsanat, С удоволствие ще ти дам оферта за зърно,но ние специално пшеницата винаги я изкарваме с глутен над 25 и я продаваме на мелниците. Ако гледаш обаче крави имай впредвид,че всяка година правим най-добрия и на най-тънката цена силаж в Софийско.Тази година сме сяли 1000 дка силажна царевица -кнежа 509 и 613. Ако се интересуваш моя е_mail e:[email protected] Пиши и ще ти дам и телефон да се свържеме.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

574 0
К

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

478 5
I

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

1243 0
I

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1735 2