Въпроси, въпроси, въпроси......

  • D
    Здравейте всички. На 30 години съм, последните 7 прекарах в Германия. Тук завърших немско образование. Работя по професията, която учих и съм доста доволен от условията и всичко като цяло, но.... По една или друга причина се замислям да се върна в България. Имам дъщеря на една годинка и втора на път. Родом съм от Добрич. По селата в района имаме имоти. И то хубави имоти. 2 къщи с по 4 може би 5 декара градини, които по стечение на обстоятелствата не се гледат, не се обработват и са буренясали много жестоко. Можете да си представите... Но и двата имота имат вода, имат ток, имат постройки.. За продаване и дума не може да става. Родителите ми страдат за това, че всичко се разпада, а в същото време можеда се изкарват пари в тези градини. Отделно семейството ми има земя, от която вземаме рента, около 300 декара в 1 парцел. Само да кажа още нещо за себе си. Работя, работя много, не съм мързелив! И винаги давам 100% от себе си! Въпросите ми са няколко. Първо за тези две къщи с наистина големи дворове. Какво бихте направали с такива имоти? Мисля за овошни градини с пчели. Обаче не знам до колко кошера може да се гледат в дворовете. Има ли лимит? Ако да нак може този лимит да се увеличи? Какви овошки да избера? Сливи? Ябълки? Лешници? Пределно ми е ясно че ще трябватни пари, което не е проблем. Пари има, желание има, но ме измъчва най сериозният въпрос. Ще има ли възвращаемост, и по важното ще има ли смисъл? Наистина искам да се върна в България и да започна да работя за себе си. Но искам и да мога да си гледам семейството. Искам децата ми да не са лишени от нищо. Дайте ми идея и кураж. Благодаря предварително.
  • D
    Няма ли как с 10 декара да храниш сдмейство в България?
  • о
    Наистина не искам да ти чупя хатъра, но ако тръгнеш да се занимаваш с това което си си наумил, на 50 години ще изглеждаш по-зле от снимката, която си постнал.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Годжи бери

Здравейте на всички! Наскоро ми попадна имот, който е засаден с 50 дка годжи бери и 72 дк...

190 0

Изграждане дестилерия за лавандула

distilleryKK: Проектиране, доставка и монтаж на дестилерии за етерични масла. Моля потърсете ни на 08989...

25444 3

мярка 6.3

gonzo79: на 29 07 -1250

1583838 4208

Хладилна база за плодове и зеленчуци - заслъжава ли си инвестицията?

izhel: Когато са налице парите, лесно се изгражда. Въпросът е в осигуряването на пазара и качеств...

3832 3

Въпрос относно пазар за гъби печурки?

adriana: Вариантът е да започнеш с толкова, колкото можеш да реализираш

380102 3