Кои животни е изгодно да се отглеждат?

 • M
  Колеги занимаващи се с животновъдство насочете ме към вид животни от които да има сметка от гледане кози или крави кое е по доброто . Също и ако някой знае бройката която мога да гледам в къщи . Много благодаря .
 • V
  Аз мисля,че най лесно се гледа телевизор с дистанционно,като ти омръзне -гасиш без да ставаш от дивана! Бизнеса не за всеки!Мечтателите са повече от китайците!
 • Z
  Az mislq che v momenta e nai dobre da se gledat Ovce ;) dano nese luja .!! Pozdravi kolegi
 • P
  ТЪРСЯ СЪДРУЖНИК ЗА КРAВЕФЕРМА .Разполагам със згради -обори .
 • M
  Мирко,прочети отново какво сме писали в горните постове,запомни го добре и ако искаш да збъркаш,вземи пет крави.Имам деца на твоите години и ако ми беше по-близо щях много бързо да те вкарам у правия път,ама...Гледай си учението защото богат необразован човек няма!!!Бизнес освен с труд се прави и с акъл,а земеделието вече е бизнес,така ще стане и с животновъдството!
 • V
  куку
 • I
  не всичко е пари а и нали поне млекце ти дават ти и на това се радваи...
 • K
  Така и трябва . Малък си още и аз имах много мечти като бях колко тебе. Аз все още съм малък , сега завърших в университета и виждам , че живота не е толкова лесен колкот си мислих преди 6 години . Знанията помагат . Дано да имаш късмет
 • V
 • M
  Mai taka i shte stane
 • V
  мирко остави ги тези жовотни гледай си учениетоооооо
 • I
  IVANOV E IDIOT PO PRINCIP NO V SLU4AQ E MNOGO PRAV,OT TEZI 5 KRAVI 6TE SI NA SMETKA AKO KARA6 MLQKOTO V GRADA I GO PROADAVA6 NA R1KA PO 1 LEV ,INA4E DETO KAZVA6 PO 60 STOTINKI NQMA DA IZLEZE6 NA PE4ALBA!
 • K
  С такива дребни неща няма смисъл да се занимаваш. Няма да имаш и доходи за инвестиция , а това значи цял живот да си седиш с 10 кози и това е . Отивай да учиш някъде а после ще имаш и знания и за земеделие . Развивай се ...
 • M
  Аз мисля да взема 5 крави и да нося млякото в мандрата в града и заедно с него и козето да мога да си предавам ,иначе само за козето нямам сметка да го карам . Доя по 10 л от козите в момента и се чудя какво да го правя сега го правим на сирене ,но и него няма кой да го взима .
 • M
  Мирко,разправях ти аз да оставиш емоциите и да се занимаваш с нещо смисленно.Гледай си за удоволствие две-три кози,но наблегни на учението.Без гарантиран пазар за млякото полза от козите няма.Мандрите ,които преработват козе мляко са малко и търсят количества.Никой няма да бие път за 30-40 литра.Ако мислиш,че с кравите е лесно-лъжеш се.Може на черно да продаваш,но е рисковано.За да мизерстваш по-малко трябва да имаш поне 5-6 крави,защото не всички се доят.Има и сухостойни.Млякото трябва да разнасяш до голям близък град,което е и губене на време,ако мислиш да продаваш по десетина литра дневно от една крава.За изграждане на ферма първа категория дори и не искам да ти споменавам за какви суми става дума.
 • I
  Мирко, От животни се печели, ако имаш 2000 кози или 100 крави. Ако взимаш 1000 лв. заплата и допълнително се занимаваш с кози. Тука ти казваха патили хора, да учиш, ама Мирко не учи, защото мисли, че е по-лесно да пасе кози. Слуиай сега и дано ти влезе нещо в главата. Продаваш една коза и си купуваш една метална сервитьорска табла и 30-40 от най-евтините чащи и чинии. След това вочваш да я носиш и за 1-2 месеца ще се научиш да работиш с табла. Успоредно научаваш и малко английски и немски и следващия май на Сл.бряг. Като сервитьор за 5 месеца заплата и бакшиши ще изкараш колкото от 100 кози за 3 години. Хората в Европа гледат по 2-4000 кози и пак едвам деянат, ти ще правиш бизнес с 15 кози, нали ако ставаше всеки банкер щеше да пасе кози в Балкана!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Колко мляко дава една коза като ббм

От известно време мисля дали да не си купя малко кози да спра да работя за хората а да раб...

131 0

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

427 0

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

168 1

Печели ли се от кози

Kolega!: Колега, моят съвет e бегай от козите. Не е просто стока да се гледат. Отглеждането е специ...

643 2

Моля за съвет

т: Не го прави, по добре проси в София, ще си по-добре, поне ще си на печалба. В момента в к...

789 2