Допустим слой за 2011

 • S
  Убеден съм,че относно допустимия слой за очертаването,което правихме сега април и май има пълен хаос в\r\nОбластните служби и никакви точни указания как да се постъпва.Това обаче ще прецака много хора като дойде време за субсидии.\r\nНямам впредвид мошеници,които чертаят земя,която не работят.\r\nИма обаче хиляди колеги,които са\r\nразработили земя,която при заснемането миналата есен е била пустееща и сега при заявяването излиза недопустим слой.\r\nЯсно е,че трябва да се изискат теренни проверки-но ако не ги\r\nнаправят от службите в срок ,какво следва? И ако констатират,че си изряден,а после те прецакат-пак какво следва?
 • B
  Здравейте, при направена консултация във фонд "Земеделие" ми обясниха, че ако земя попада в недопустимия слой трябва да се подаде официално искане в Общинската служба по земеделие за да бъде включена в допустимия слой.
 • B
  И аз тази година очертах недопустим слой. Подписах деклрация, че съм запознат че очертавам недопустим слой и ще бъде направена проверка. Отделно , скоро земеделците от Ямболско имахме среща с хора от министерството, които ни казаха, че поне при нас в момента се правят снимки със самолет и ще се види кои площи са обработени.
 • L
  Колега, кога си пуснал жалбата? Имаш ли някакъв отговор? На мен никой нищо не ми казва, ще дойдат ли на проверка, няма ли, трябва ли да пускам нова жалба и до кого вече не знам .Писал съм до ДФЗ,до ОДЗ и до Министъра.
 • S
  Странното е,че и на мене така ми казаха от местната земеделска служба. Пускаш жалба до МЗХ. Ако наистина за да се проверят нещата на място,трябва да се пуска жалба до Министъра,а няма оторизирана служба примерно РА или Областна служба това е върха на хаоса!
 • L
  Мен ще ме информират ли кога ще е проверката за да присъствам или направо ще получа резултата от проверката ?
 • N
  пусни молба до министъра на МЗХ за проверка на място те ще я измерят и ще видят че е работена
 • L
  Здравейте, и аз съм като stoyannikolov – "За 2011 обаче направих договори и обработих земя , която не е работена от времето на ТКЗС-то.Естествено, че сега април я очертах, въпреки че на картите им , които са от миналата есен излиза недопустима." сега пиша писма до всички които се сетя , но до сега нямам никакъв отговор.Ако някой има някаква информация по този въпрос ще съм му задължен ако я сподели
 • S
  Изглежда на никой не му пука по този въпрос,защото до субсидии има почти година!Тогава обаче ще е късно да го обсъждаме!
 • S
  Колега,не съм подавал жалба за 2010, защото нямах земя в недопустим за подпомагане слой. За 2011 обаче направих договори и обработих земя ,която не е работена от времето на ТКЗС-то.Естествено,че сега април я очертах,въпреки че на картите им ,които са от миналата есен излиза недопустима. Сигурен съм ,че има още хиляди колеги като мене,защото все още пущинаците са доста. Повдигам тази тема за да вземем мерки овреме,а не като тая година да се скубят коси и да се ходи по съдилища чак като дойде време за субсидии.
 • M
  колега не си ли подавал жалба срещу очертания през 2010 г.? аз имам санкции зради него подадах жалба до МЗХ и чакам резултата, казаха най късно до 10.06.11 ако не ми ги включат ще чакам уведомителното писмо и тогава по съдебен ред ще доказвам и тогава няма как да не ми ги включат, защото ясно се вижда дори на орто фото катртата, че земята не е пустееща. това мисля да правя аз ако има някои по запознат да ти помогне срещу тая бъркотия

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

210 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

289 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

136 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

283 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

697 0