Търся препарат срещу мухи по кравите

 • O
  моля да ми препоръчате ефективен препарат срещу мухите по кравите!но за съжаление незнам как е името им.по нашия краи им викаме бъжлеци. появяват се сега и изчезват след около месец,месец и половина но направо подлудяват кравите и особено телетата.като ги натиснат,пръскат се и няма събиране после.пробвал съм единствено с аикън но ефекта е нулев.
 • D
  пръскала съм ги с какво ли не от ветернарната апрека и ефект за кърлежи има умират но за мухите докато изветрей няколко часа сега купих една пудра да се напудри козината утре другиден ще ви кажа ефекта снасят си яцата под кожата на животинките казвали са ми да им мажа гърба с горено автомобилно масло не съм пробвалаж нашия край им казвами щтръклица кравите наистена прощтакляват
 • L
  ogidi, по принцип ако обезпаразитяваш "вътрешно" (инжектираш ли?) би трябвало да нямаш проблем с мухите и бръмбарите. За всеки случай потърси из аптеките препарат на основата на перметрин (permethrin) за кожно приложение. Разрежда се до концентрация 0,12% концентрирано вещество (демек ако купиш 10%-ов разтвор, разреждаш 1,25гр към литър течност). Най-добре е да използваш за разредител дизел, защото полепва по кожата на говедото и отблъсква влагата. При всички случаи пръскането трябва да е поне по веднъж на седмица.
 • M
  Колега,аз обезпаразитявам със севамек и никакви кърлежи не се забиват по животните,но с мухите миналата година пръскахме животните с един сръбски препарат преди паша,който практически не е вреден за тях и държи няколко дена.Във вид на аерозол е,но не е евтин.Трябва обаче да потърся някой флакон,защото съм забравил името.С обикновенните инсектициди не ти препоръчвам да пръскаш животните.
 • O
  да знам,но аз нямам проблеми.при вътрешното обезпаразитяване съм 6
 • N
  Голяма напаст са тия бръмбари.А знаеш ли от къде идват преди да станат мухи?И ако си забелязъл след време стават едни бабунки по гърба на животното.
 • O
  да,да,да,да.за абсолютно същото става въпрос.побърква ги.страх ме е да ги пръскам всеки ден да не ги натровя нещо.иначе кърлежите ги мори но от това няма спасение.а тревата сега е супер и ме е яд че не могат да се напасат на спокоиствие.и да,и млякото пада.
 • N
  Виждам постоянно как животните от зор със часове стоят в реката и само главите им отвън заради тоя бръмбар.Те и не пасат нормално ще падне и млякото.Ама пръскай ги всяка сутрин при излизане на паша.
 • O
  да за същото става въпрос.а аикъна не е народна медицина а сериозен препарат за обеззаразяване.
 • N
  Тоя бръмбар/щръкло /по нашенски изчезва когато тръна прецъфти и стане колкото 0,50ст.Аикъна какво е, лекарство от народната медицина ли?Нищо не ти пречи да опиташ да облекчиш страданието на животните и със химически препарати както те съветват по горе .
 • O
  днес бях до аптеката и аптекарката ми каза че аикъна е по-силен от тези които ти ми предложи.явно няма спасение.август месец,когато прегорят,тогава ще има рахат.
 • O
  не,но ще го направя.благодаря
 • A
  Пробвали ли сте Неостомозан, Диацидол, Ектомин?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

78 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

208 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

58 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

83 1

Българско сиво говедо

Kris1973: Ако някой може да помогне Благодаря.

188 1