Здравейте колеги подочух ,че мярка Млад фермер е била отворена пак .

 • M
  Искам да ви попитам какви документи трябва да подам и има ли някакви изисквания за брой животни .Понеже искам да кандидаствам и ,ако имам късмета да ме финансират да построя ферма и да закупя още ,около 100 животни сега вече имам 20 живонти с малките и започвам да взимам по 1-2 от селото където чуя ,че има някоя хубава . Благодаря ви предварително и чакам вашите отговори .
 • C
  а за зърнопроизводството как тоят нещата, примерно аз искам да отглеждам пшеница, царевица и слънчоглед ? Нямам нищо и искам да започна от 0-та .. да си купя трактор, земя (поне 400-500 дка.) и всички необходими средства за отглеждане на културите. Благодаря предварително за отговорите!
 • N
  Днес бях в службата в съвети в земеделието, и на зададен от мен въпрос за 112 мярка ми отговриха, че сигурно тази година няма да има - това каза експертката.
 • L
  Всичко е пунта мара, съгласен съм. Най лесно е с разсадници за трайни насаждения. Терикатите източиха програмата за нула време. При тях икономическите единици се постигат с 3 декара. Пей сърце 50 000 хилки и 3 декара разсадник. Е за киорфишек и 7 декара маргаритки или теменужки и всичко е ок.
 • G
  тази мярка става но със животни е много трудно в смисъл че ти трябват доста животни за една икономическа единица а за три години трябва да направиш седем икономически най лесно става по тая мярка с орехчета прочети тук http://www.dfz.bg/bg/programa-za-razvitie-na-selskite-raioni/merki/measure_112/ абе всичко е пунта мара успех
 • L
  О, извинявам се -изчислявавах ти икономическите единици за крави. А ти питаш за кози. За да имаш 2 икономически единици трябва да имаш най-малко 70 кози майки.14 месеца да си бил рег.зем произв. и още много др. изисквания. Прочети си наредбата и ако сам не се откажеш, то аз ти желая успех
 • L
  За млечни крави -20 броя са достатъчни. Трябва да имаш и минимум 10 декара обработваема земя. Трябва да си регистриран земеделски производител, освен това ако те одобрят не трябва да работиш никаква друга работа( допуска се договор само за 4часа -половин щат). И накрая най-важното -Твърде е симнително дали въобще мярката ще се отвори до края на тази година.
 • L
  Мирко иди в службата съвети в земеделието в гр.Ловеч те ще ти обяснят,но мисля,че ти трябват 60 кози и да си регистриран като зем.производител не повече от 14 месеца,а документите са много около 20.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

217 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

295 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

145 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

286 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

706 0