Пригори по пшеницата след пръскане

 • P
  sled napraveno pryskane v kombinaciq s optika kombi,alert i solifiid se poluchiha prigori.ima li nqkoi takyv problem.ponachalo si go obqsnqvam s rqzkoto zastudqvane no i ot tazi smesica na preparati mai ima neshto posledvashto.
 • T
  Zakusnial si s pruskaneto. Shte se opravi. Podgotvi si oshte edin fungicid okolo 10ti mai.
 • P
  prilagam vi snimka sys prigorite,sys sigurnost ne e bolest a rezultata ot pryskaneto.dali e v kombinaciq sas studa i vqtyra ne moga da uto4nq.systavkite na solifiida sa:100%vodoraztvorimi torove,ne sydyrja hlor.N-4.42%(UREEN AZOT)P205-39.4%,K2O-26.4%Cu-0.04%,FE-0.005%,MN-0.003%,MO-0.003%,ZN-0.001%,B-0.01%
 • A
  Колега, Първото което трябва да направите е да уточните дали поражението е от препаратите, т.е. дали сто процента от площа напръскана с тях е повредена или се касае за някакво болести, като септория или друго, което се проявява по върховете на листата, но не се развива по всички растения и по цялата площ. Годината е с ниски температури и превалявания и предразполага към такива за заболявания. Желая Ви успех.
 • I
  Колеги, смесимостта и страничните ефекти на препаратите са много важни за ефективното земеделие. Често стават проблеми при смесване на различни препарати за РЗ и листни торове, като най-често набедени за отрицателните последици са листните торове, което не е правилно. Обикновено основната вина за това е във фунгицидите или хербицидите, а най-често проблемите се получават при неспазване на фазата на третиране. Посевите се възстановяват от стреса, но това е съпроводено с понижение на добивите. Затова искам да помоля всички, които са имали проблеми подобни на този на Пламен да споделят в темата за да можем да анализираме отделните случаи и да се избягват грешките в бъдеще. Пламене ако имаш възможност пусни снимка в близък план на пригорите по растенията. Освен това дай основните характеристики на Солифийд. Имай впредвид, че във фаза начало на вретенене пшеницата е по-чувствителна на нискотемпературни пригори каквито може да направят пролетните слани - прегарят върховете на младите листа. За комбинацията Оптика, Алерт и листен тор не съм наблюдавал, нито чувал да е имало проблеми. Фитотоксичността обикновено се проявява в увиване спираловидно или около оста на новите листа на пшеницата, а не толкова като пригор по върха на листата. Последния се появява и при предозиране на листни торове или течен азотен тор.
 • Y
  принас също има жълти връхчета на посевите

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Стари сортове пшеница

Sledvashtiat: Защо не питаш няко от земеделските институти?

367 3

Торене на пшеница

Мартин: Натори сега с 25 Амониев нитрат. Напръскай с аминокиселини,на високата доза, като почне ве...

4914 2

как се засича сеялка фераболи

Колеги някой може ли да ми каже как се засича сеялка фераболи витория. Внивата ми дава гол...

154 0

Фумигация

Здравейте, прибирам пшеницата с по висока влага, заради плевелите в нея и ще се наложи да...

289 0