пустееща земя - мнения и съвети

 • I
  Уважаеми Фермери, моля за Вашето мнение и съвет.\r\nИмам над 100 дек. необработваема земя в района между Тополовград и Харманли, земята е от 7-10 категория...не искам да я продавам а да я обработвам...\r\nВъпроса ми е ;с /в/ какви насаждения бихте работили тази земя. /с какво да я засея/ \r\n-пределно ми е ясно че от земеделие не се забогатява.\r\n-смятам че сте професионалисти и можете да ми дадете съвет..\r\nне се нуждая от елементарни и тъпи коментари...\r\nБлагодаря Ви предварително.
 • S
  Колега ,я се замисли за култивирана шипка най-вече сорт "Пловдив-1"и напиши после да кажеш какво ти е мнението .
 • I
  БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ..ВСЕ ПАК ИМА И СВЕСТНИ В ТОЗИ САЙТ...щЕ НАПРАВЯ КАКВОТО МЕ ПОСЪВЕТВАХТЕ...И СТЕ ВИ ИНФОРМИРАМ . ВСЕ ПАК АКО ВИ ДОЙДЕ НЕщО ДРУГО НА УМ...МОЛЯ ВИ ПИШЕТЕ..
 • M
  с полски култури как да не се забогатява от това България е Аграрна даржава само да не те марзи да работиш [dalavera]
 • V
  така както описваш нещата, май най добре да се насочиш към траини насаждения. първо си вземи почвани проби- начините са описани в ръководствата по почвознание дай ги за изследване някъде-вси или пушкаров.интересуват те желязо-активен калции и карбонати-другото е ясно , че е в недостиготпочвените проби реши какво ще сееш-садиш. според мен -и ико имаш пари време и нерви за трошене направи 100 декара лозя и една малка винарна и къща за гости-няма да забогатееш ама ще капе и на внуците ти. имай предвид ,че това нещо ще те хване поне половин милион.Никои не е направил света за един ден, но мисли. иначе особено на 10 категория даже и овощни няма да станат. ако все пак искаш да ги стопанисваш ги залеси по някоя програма. успех. дръж ни в течение!
 • L
  Приятел, Категория на почвата нищо не значи. Това е средноаритметично от пригодността на земята ти за различни култури. Тази пригодност се нарича "бонитет" и се представя като таблица от 10-12 различни култури, с различна оценка за пригодност за всяка от тях. Търси този бонитет в Общинската служба за земеделие, но точно сега нямат много време и няма да ти обърнат внимание. Другия вариант е службата за съвети в земеделието, както ти каза колегата, тя е в областния ти център. Според мен - при твоята надморска височина 7-10 категория значи камънак. В най-добрия случай пасище. За тази площ не си заслужава даже и животни да завъждаш. Намери агроном на място да ти даде съвет срещу заплащане, да ти направи почвен анализ ако трябва, тая работа не е толкова проста.
 • А колега.. с някъкви трайни насаждения...
 • 7-10 категория земя дават 250 киолграма жито и под 100 киолграма слнчоглед срден добив от такъв добив не може да спечелиш нищо
 • Човека като иска съвет да иде в служба Съвети по земеделието, в неговата си област, там са агрономи. Да им покаже скиците и да ги пита тях. Тука едва ли някой ще му даде нещо смислено. Все едно да питаш доктор за лекарствата, без да те е прегледал, а само да му кажеш че те боли стомаха. А дали е стомаха, дали е корема... [:slap:]
 • Най ни бива да се правим на идиоти. Обаче това като продължи дьлго и не забелязваме, че вече сме станали такива. Човека иска съвет. Не подигравки.
 • I
  С ТЕЗИ ШЕГИ...В БЪЛГАРИЯ НИщО НЕ ВЪРВИ......
 • без шеги работата не върви
 • I
  ВИЖДА СЕ ЧЕ СТЕ УМНИ МОМЧЕТА....А И РАЗБИРАТЕ ОТ ТОВА.. [dalavera]
 • трябва да ги поливаш по често
 • Е от тва няма как да няма печалба , особенно ако е близо и до Цариградско шосе [banan-kitara] [banan-kitara]
 • с малки пу....

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

215 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

295 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

144 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

286 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

703 0