Заверка на аренден договор

 • V
  Колеги може ли да се заверява аренден договор при кмета на селото? Легетимен ли ще е и кемта на селото има ли такива правомощия?
 • V
  mersi kolegi
 • до преди година кметовете имаха право да правят нотариална заверка но отказваха,незнам по каква причина но си беше факт .Това го знам от личен опит понеже като и пратихме адвоката и направи заверката моментално. заверката беше за закупуване на МПС.
 • P
  Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 35 от 1999 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Договорът за аренда се сключва в писмена форма с нотариална заверка на подписите на страните. Той се вписва в нотариалните книги и се регистрира в съответната общинска служба по земеделие. При вписването се представя скица на арендувания обект на договора, издадена или заверена от общинската служба по земеделие.
 • Ами по принцип кметовете на селата имат някои правомощия на нотариуси. Нали всеки може да отиде и да си направи пълномощно при кмета. НО трябва да е кмет, а не кметски наместник! За всеки случай провери, те си имат пълномощни, нека си прочетат какво могат и какво не. Мисля, че точно тази услуга не могат да ти я свършат, тъй като това е вид сделка и тя се вписва в Агенцията по вписвания. Както не могат да ти заверят покупко-продажба, така и всякакъв друг вид сделки се изповядват само при нотариуси.
 • да.но само аренден ,не нотариално заверен

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

210 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

289 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

137 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

283 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

697 0