колеги животновъди къде сме ние ,,,

 • S
  колеги вижте какво правят зърнопроизводителите .ако неможем да излезем с тях на протеста нека поне един от председателите на стотината организации които имаме да излезе с декларация,че подкрепяме протеста на зърнопроизводителите,защото защитавайки собствените си интереси те защитават и нашите ,не можем да се делим на зърнопроизводители.животновъди всички сме земеделски производители и се печем на един огън всички сме затънали в калта откъдето трудно ще излезем.а ще имаме успех само АКО ВСИЧКИ СМЕ ЗАЕДНО!!! ТАКА ЧЕ КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ НЕКА ИДЕМ И НИЕ НА ПРОТЕСТИТЕ И ПОДКРЕПИМ КОЛЕГИТЕ
 • Няма да сте единни животновъдите и няма да отстоявате позициите си защото избирате вифаджии за лидери.Гола и боса, но с подчертан афинитет към парите- ПЕНИС БОТЕВА.
 • D
  abe 6tosepravite na f6tipani vsi4ki vsi4ki vrim na baven ogan
 • чалъка е прав колеги,а земеделците да не се правят на ущипани ученички,а да признаят че,държавата мислеше досега само за тях ,а нии да си кротуваме в лайната.нее красиво така бе колеги ,ние бачкаме повече и търпим по големи загуби от вас.има разделение на отрасала.защо на нас който дъжеше пари на НАП,няма субсидии а на вас ви дават ,за да си ги платите задълженията [angry] .цените на сърното трябва да се ФИКСИРАНИ да не си правите гаргара с нас,тоест ДЪРЖАВАТА
 • C
  И в постовете си колеги с по 5-10 хиляди дка,дето преживявате и свързвате двата края не се чувствайте засегнати от мен,Моите извинения братя по съдба!
 • C
  Ники знаеш за кои говорим,извинявай ако си се почувствал засегнат, но то е като всички жени са курви с изключение на майка ми,но да не забравяме че и тя е жена ,и ако имаш нужда викай да помагаме,видя ли в "труда" снимката на протестиращите ами само G класа,Лексус,еба си скъпата тор,и виж животновъдите с какво стачкуват? А на летището какво имаше за нашият район поне знаеш за какво иде реч,така че ме извини ако съм Ви засегнал
 • N
  Ники не се засягай но относно поста ти на (22.03.2011 20:41) не мога да не кажа,че от зърнопроизводителите които взимат всичката земя животновъдите не могат да се доредят да вземат и за това не могат да си произведът фураж.Може при вас да не е така незнам,но тук при нас полужението е такова.
 • Колега ,как да си купят по жътва Фуража ,като зимата млякото го купваха по 40 ст. и млякото от февруари ми го платиха чак Август. Субсидии дадоха декември.Такае някой се старае по жътва да няма клиенти и след туй да продава скъпо .Но там е мястото на Държавата ,защото само тя може ,да регулира зърното чрез Държавния резерв и когато по жътва цената е ниска да речем 20 ст тя да купува на около25 -30 ст.,а предижътва като стане 50 ст. Тя да продава на 35-40ст за да има нормален пазар , Но на практика правителството ,с т всичките си консултанти играят за да има дефицити и пресищания ,и да работят на високи печалби,от това и вие и ние губим.
 • D
  Aз подкрепям всички земеделци и животновъди и др в отрасала но тази стачка ми мириши на политически интереси и използват нас за да постигнат целитеси както обикновено някой ще си лапка от кацата с меда а за нас ще си остане многото работа данаците и таксите а може и някоя европеиска глоба в 3 размер за мене тази стачка е умишлина(Станишевска) по принцип не трябва да се делим ни е сме едно цяло
 • M
  С риск да си навлека неприязън искам да напомня,че никой не си купува мебели,преди да си е построил къща.Сбъркан е целият модел на нашето животновъдство.Трябваше да се подпомогнат животновъдите първо да закупят земя,в последствие обори и най-накрая животни.Аз самият нямам проблем с изхранването на животните,даже напротив,но правейки си сметките може би ще ми е по-изгодно,ако си продам зърното и не се занимавам с животновъдство изобщо,защото цената на крайният продукт не стимулира неговото развитие.
 • N
  Това не е караница или както искаш го наричай.Не е справедливо да вините зърнопроизводителите за скъпия си фураж.Все едно аз да виня Лук ойл че вдигна дизела щото се сбиха в Либия или торовия завод задето са ми вдигнали цената на торта че газа от Русия поскъпнал.
 • V
  колеги думата субсидия в съвремения тълковен речник означава подпомагане.на 20-ти сутринта министъра на храните и зърното каза, че без да казва името ще спомене, че има субсидия от 30 000 000. не съм сбъркал нулите триисет милиона. това означава грубо 900 000 декара. а сега ми кажете има ли нужда човек дето обработва 900 000 декара нужда от помощ. Ако някой ми назове някъде по света фермер с толкова декара му коля агне за гергйовден. Не му завиждам на човека, сигурно много нощи не е спал докато ги изоре и засее,обаче тия пари са нужни на други.има колеги дето бъхтят като откачени със старите трактори и едва свързват двата края, няма да говоря за 90 % от животновъдите.70% от зеленчукопроизводителите са изчезнали за последните 10 години.от всичко което съм чел навремето от маркс и енгелс единствено съм запомнил: при печалба над 30%няма сила способна да спре капитала. дано брадатия да е грешал. тази пролет тръгна идея за преразпределение на националните доплащания т.е.за едни култури повече за други по-малко,според направените за тяхното отглеждане разходи.Да ама не..... зърнопроизводителите побързаха да се застраховат като подписаха колко и какви парички ще получават следващите 3 години. което реално е кръст на диференцираното заплащане на субсидиите. и министъра на храните и зърното се подписа без изобщо да протестира. а да ви светна ли защо НАЗ са толкова силни-само от субсидията за обединение по мярка 142 получават милиони. няма да организират стачка и няма да изкарат комбайни и трактори ли? да ама тази мярка не е за всички. впрочем колеги животновъди вие също може да се възползвате от нея пък белким тогава защитавате и интересите и на дребните фермери а не само на 30 милионерите. Българио, за тебе те умряха........
 • Защо се карате за глупости не виждате ли че нащи шибани управници ни отрязаха пасещата за сопседирване.
 • N
  Още един пример.Зърното беше 0,20ст 0,700гр хляб беше 0,80ст.зърното се продаде средно по 0,30ст. сега хляба е 1лв за 0,700гр.Аджеба къде по веригата се губят останалите 0,10ст от надценката за 1 бр. хляб от 0,700гр.Направете си труда да разберете и колко пшеница е необходима за производството на 0,700гр. хляб.
 • N
  Преди 6 год. зърното е било 0,13-0,15ст.торта тогава е била 300лв за тон сега е 700лв за тон дизела тогава е бил 1лв/л. сега е2,50лв.Това е все едно на теб да ти дават 7лв за кг.агнешко а ти да не се съгласяваш и да го продаваш по 5лв.кг.Като тръгна търговията на зърно на 0,20ст 2010г по жътва защо колеги животновъди не си осигурихте фуража?Чакахте пак да стане по 0,15ст. ли?Да ама за радост пък на зърнопроизводителите цената скочи и то доста.Не се засягайте ама май трябва и да си засявате площи за изхранване на животните.Чужда ръка гръб не чеше.
 • L
  Колеги вместо да се обединим всички фермери , зърнопроизводители ,пчелари срещу данака които ни наложиха и за изравняване на субсидиите с останалите страни от евросаюза ,ние се плюваме и постояно гледаме на другия в канчето. Аиде да хванем да се обединим ,смятам ,че така ще ни се чуе думата по-добре.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Гъбарник

Цецо: Другото което искам да попитам е от една торба вярно ли е че излизат от 2 до 3 реколти

264 4

Кой трябва да се сигнализира за неидентифицираните животни?

Кой трябва да се сигнализира, за да се вземат навреме адекватни мерки, когато има неидент...

776 0

Държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки, данъци

cenko: Като се замисля, наистина това са си чисто поемане на разходи за заплати и осигуровки ......

1712 2

Градушки - До 90 ст./дка такса ще плащат фермерите за противоградова защита!

htz180limited: Нищо догодина ще си платиш по 1 лв на декър (покрива няма да го плащаш.Покривите и бетонни...

2304 4

Не ви ли писна да ви крадат или ? Такса за градушките по 1 лв на дка

Uvas: Явно не! Щом седим и пасем, още издевателства ни трябват. Така е, като получаваме даром,...

2590 6