Допустим слой - пълни глупости

 • Z
  Колеги...какъв е този допустим слой, който се появява точно преди да започне изплащането на субсидиите и с него започват солидните глоби за нас...и за какво цяло лято се трепехме да работиме..не да не ни дават пари...ами да сме им длъжници . Обаче тук пише следнот :\\\'\\\'В случаите, в които са заявени площи, попадащи частично или изцяло извън рамките на този слой, ЩЕ БЪДАТ ИЗВЪРШЕНИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОВЕРКИ НА МЯСТО,които ще удостоверят допустимостта на заявените площи.\\\'\\\'\\\' ............ЕЕЕ добре де и така да е, обаче след като имам такива площи и съм ги работил...защо никой не дойде да ме провери...ами директно сакция че не съм ги работил. Няма да стане така...
 • I
  Със сигурност мога да твърдя , че в момента се обработват протоколите в МЗХ от направените теренни проверки. В зависимост кога са направени снимките на ортофотокартата. Има и направени на място проверки и такива, които са гледани по снимки.
 • B
  В справките още нищо не излиза.От общинската служба ми казаха ,че няма да правят проверки,а ще гледат по снимки.От областната пък че проверките още не са направени.
 • P
  Общинските служби по земеделие са направили проверки по масивите. Информацията е пратена където трябва. Сега чакаме заповед от министъра с одобрен допустим слой, а след това можело да обжалваме... Това е инфото от ОбщСЗ, който са компетентни по въпроса.
 • A
  ideq nqmaam. Izliza ve4e nedopustimiq sloi na stranicata na dfz v individualni spravki???
 • B
  Колеги как ще се оправяме тази година с недопостимия слой.
 • S
  В рубриката на сайта "Въпроси към институции" писах на МЗХ по въпроса. След два месеца чакане отговориха. Прочетете отговора. Същевременно местните земеделски комисии минаха с GPS-и и подадоха данни за допустимост общо за цели масиви,а не за всеки арендатор поотделно. Изобщо тая работа я свършиха тайно без да информират фермерите. Колко са им верни данните и как и кога ще ги обработят в Разплащателната- това вече е божа работа!
 • D
  като те е страх регистрирай някой друг итогава чертай.
 • B
  за 2011 нямам в недопостимия слои.но сега сях 20декара в него и незнам ще ги очертавам ли на пролет.да не ма отрежат и от редовните.
 • D
  В заевлението за регистрация в ИСАК има такава молба щом си очертал недопостим слой и ако до 31 май няма развитие по въпроса ти решаваш дали да откажеш или не площите.Аз скоро питах в ОС казаха че е минала теренна проверка ама дали ще я одобрят в София не знам.
 • B
  здравейте.някой колега искал ли е теренна проверка за 2011.и искат ли договорите за наем ако изобщо дойди някой.
 • L
  Колеги здравейте! Има ли някой от вас, който е подал Заявление за проверка на площи извън допустимия слой? Интересувам се, за да разбера това заявление свободен текст ли е или има бланка и от къде да я взема бланката ако има такава?
 • S
  Последно никой не се интересува ще се правят ли теренни проверки за 2011 или не. Проблема е ,че много хора са обработили и очертали целини след заснемане на ортофотокартите и още при очертаването април месец тези земи излизат в недопустим слой. Без проверка ще си останат така и ще ни скъсат от санкции,само0 че никой в тази държава не знае кой ще се занимава с това.
 • На нас са ни преведени само част от евро субсидиите. След разговор с фонд Земеделие стана ясно, че сме зачертали земи в недопустимият слой. На местно ниво е трябвало да се провери дали тия земи се обработват и картата подавана от МЗХ да се коригира. Това не се е случило. Ако има други такива случаи, давайте да се обединяваме и да опитваме да решим проблема.
 • Pishe go v novata knijka, koqto se dava v pozemlenata komisiq...na vtorata stranica !
 • Колеги, пишете ми на e-mail: [email protected], пишете ми за Вашия проблем с измисления слой на МЗХ и някакви данни, ще се опитам да Ви обединя и дано заедно успеем нещо да направим, не забравяйте да ми оставите телефон за връзка.Асоциацията на зърнопроизводителите и на био производителите се опитват да направят среща с Министъра, дайте да се обединим, иначе с техния измислен слой, ще си задържат паричките и толкова. Лично се наемам да отнеса въпроса до Европейския комисар.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

213 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

292 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

142 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

285 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

702 0