затваряне на цикъла

 • P
  Колеги някой пробвал ли се е да затвори цикъла,всмисъл крави-мляко-сирене ит.н.
 • Колега ,извинявам се че ти отправям така въпроса но след като защитаваш едни и нападаш други,ти имаш ли си на представа как се обработват 45000дк.земя,как се гледат2300 крави. по какъв начин са закупени,/кави,техника,земя.Сколко оборотни пари трябва да разполагаш за да заработи този бизнес.Ако не ти е ясно питаи цървулите от форума /според теб каквито сме ние/ а пък ако тие ясно жалко за теб,защото щеше да си като Зоров/БИЗНЕСМЕН/и нямаше да имаш време заа форумите...
 • Прочетох цялата тема и ми се струва че пелич ще се забоде много здраво.Особено яко с ДВСК и другите лешояди.
 • Не знам защо си мислиш, че се заяждам. По принцип съм позитивен човек и търся доброто навсякъде. И мисълта не ми се цепи - мисля логично /според мойте разбирания/. Много съм съгласна с теб в едно - мандрите направиха ферми от зор, а нне от любов към животните. Защото когато се въвеждат стандартите изведнъж мадраджиите трябва да покажат откъде е млякото, което преработват, та затова - нямаха друг ход. Наистина моля да не се приема като заяждане, но ми е интересно ти лично фермер ли си и колко животни гледаш, ако си? С каквото и да се занимаваш ти желая успех!
 • L
  Според мен "хурката" ще я яде всеки, който се захваща с неща, които не разбира. Също така всеки, който разчита само на нископлатени и слабоквалифицирани работници. В добавка всеки, който решава, че може да се печели само с измама. И няма значение дали е "фермер" или преработвател. До автора на темата - ако си зле с пазара на непреработена продукция, не разчитай да се оправяш с продажбата на преработената. И ако фермата ти се управлява лично от тебе, направи си сметка как ще "огрееш" навсякъде като отвориш още две-три дейности.
 • Прав си.ферма-мандричка.Познаи кой ще яде хурката.
 • Колежке, изобщо не се заяждам,а напротив те приканвам ти да не го правиш.Говориш за цифри,а никъде не ги видях.Мисълта ти се цепи и не я схващам.Какво значение има колко е неговото мляко и това какво изкупува.Марката си е негова и решението дали ще работи и изкупено мляко е негово.А го защитавам,тъй като имам наблюдение,какво прави.Работи 45000 дка. земя,гледа 2300 крави и има предприятие за преработката му.Какво повече искаш от това.Нали това е темата.Има ли смисъл? Има, ако рискуваш и можеш да мислиш. Мандрите направиха фермите от зор,а не от любов към животните.До две години това ще е повсеместно.Мандра + ферма.Познай кой ще е извън борда.
 • Не злобея, колега! Написах, че не вярвам. Пиша цифрите много добре, ако искаш да ти кажа и какво образование имам и колко пари съм спечелила до сега, щото не съм в първа младост, друг е въпроса ти защо така пламенно защитаваш млекопреработвателите, които си направиха ферми, за да имат оправдание от къде им идва млякото в мандрите.Направи елементарна математика - колко мляко се произвежда и какво количество сирене и кашкавал от него. За да не те затруднявам, няма да включвам тук киселото мляко и прясното, което се продава пак под същата марка на този, на който шапка му сваляш.Ако ти е по-лесно да се заяждаш - давай, няма проблем. Въпроса обаче стои отворен - ама не ми се обесняват елементарни истини, които всички знаят. И недей да мислиш, че се заяждам или злобея - няма такова нещо. Бъди здрав! А ако случайно си фермер-млекопроизводител, ще ме разбереш.
 • M
  Нямам представа какво е качеството на продуктите на Зоров,защото имам собствени,но фермата наистина ми харесва.В крайна сметка нека да оставим тази българска черта,щом някой направи нещо и веднага да бъде очернян по всякакъв начин.В крайна сметка парите са инвестирани в животновъдството в България!
 • Тук за какво намесваш Зоров.Нещо имаш проблем с завистта и злобата ли.Защо не се запиташ колко са му кредитите.Ще ти се завие свят.Със сигурност няма да можеш дори да изпишеш правилно цифрата.Така е в живота смелите рискуват,работят,мислят и печелят,а такива като теб си остават с цървулите,защото са заети със злобеене.На такъв като него мога да правя само евала.За пет години направи уникална ферма.Това е истината.
 • Колега, смятам че това, дето си го замислил със затварянето на цикъла е много добре.Мисля сериозно по същия въпрос. Като начало може би с млекомат - за увеличавене на прихода, после - и мини-мандричка - малко, но качествено производство, за ценители и за такива, които вече не вярват на Зоров и компания, ама искат да ядат истинска храна. Дано да успеем.
 • smelo na pret
 • A
  горски, че кой му пречи да прецени?Това, че му подхвърляме какво го очаква,мислиш, че е пречка?
 • Защо не оставите човека сам да си прецени?! Според мене има смисъл, най-важното нещо е да си прецениш пазара и то за години напред. Не тръгвай стихийно, дори е хубаво да се консултираш с някой "финансов съветник". Успех ти пожелавам!
 • A
  Мииииииии, като имаш излишни пари за хвърляне...действай.А, ако нямаш -стани роб во веки на банките.Що се занимаваш с глупави и обречени каузи точно в тази криза?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

N

Болна коза

Здравейте! Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне със съвет за да спасим жив...

108 0
В

Построяване на козарник

Здравейте, понеже увеличаваме капацитета на стопанството и ни е нужен вече голям обор с вс...

325 0
M

Колко мляко дава една коза като ббм

Nikolay: Миро , аз също обмислям този вариант , но съм в процес на развъждане на животните и засега...

806 1
С

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

816 0
В

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

348 1