как става добавянето на земя по проект за МЛАД ФЕРМЕР и има ли срокове

 • C
  Кколеги имам проект за млад фермер и трябва да увелича стопанството с 3 декара как да го направя
 • S
  Колега,след като по план си длъжен да увеличиш 8 икономически единици а ти си увеличил 3-не си спазил изискванията !Длъжен си да увеличиш стопанството с най малко 8 ЕИ.При проверката която задължително ще ти направят трябва да си изряден абсолютно във всичко. Спазвайте изискванията за да не се налага да връщате средствата които сте получили при одобрение на проектите си.
 • аз съм си увеличил стопанството с малко над 3 и.е.,но в бизнесплана е записано 8 и. е.трябва ли да ги направя 8 или и така е изпълнен?
 • A
  Може.По-добре с обратна разписка
 • V
  а може ли по пощата
 • A
  Здравейте,колеги.Идеята на 112 мярка е увеличаване на икономическите единици,и ако обърнете внимание в договорите ви пише ,че трябва да го увеличите с най-малко три икономически единици.За едни тези единици се постигат с 3 за други с повече декари в зависимост от заложените земеделски култури.Никъде не пище,че не може да разширяваш стопанството с повече от заложеното в плана.Ако имате възможност разширете и с 10 ИЕ.Важно е да си изпълните плана.Не чакайте някой да ви отговори идете направо в София в ДФ Земеделие,входирайте молба с въпроси или искания и тогава ,чакайте писмен отговор.
 • S
  Прочети си добре плана,сигурен ли си,че трябва да увеличиш земята с 3 декара или с 3 икономически единици? Защото това са доста различни неща. Заявяването --отиваш в общинска служба земеделие,там ти вписват договорите,добавяш тези декари към анкетната си карта и си правиш пререгистрацията за 2011 год.
 • даващ договора за наем в общинската служба по земеделие и там срещу 2лв. ще го регистрират.После го описваш в анкетните карти.
 • C
  за начините на наемане е ясно но каде да ги зявя и има ли срокове при положение че тази година стпанството ми трябвя да е увеличено
 • Pogledni biznes plana si da li e 3 dekara ili 3 ikonomi4eski edinici
 • V
  колеги ако се съмнявата нещо как се изписва на български-проверете в правописния речник или пишете на латиница. според мен въпроса е дали можеш да наемеш допълнително земя освен проекта 112. аз също се интересувам.писах писмо в сайта вече втора седмица няма кой да го изпрати. в РА-не знаят.В ССЗ-не знаят сега писах на ДФЗ-РА- централно управление ако склонят да ми отговорят ще ти пиша.
 • договора за наем трябва да е мин. 5г. и да е вписан в агенцията по вписване.ако ще засаждаш трайни насаждения трябва да е упоменато в договора.
 • S
  Щом изискват да увеличиш стопанството с три декъра си длъжен да го направиш.Начините са три. 1-купуваш си 3 декара зем.земя 2-наемаш 3 декъра и сключваш договор за наем. 3-арендуваш 3 декъра зем.земя и сключваш договор за аренда. И предполагам си наясно след като имаш одобрен проект,че тези декари трябва да ги обработваш,а не само да ти се водят по документи.Умната с изискванията,спазвай всички условия ,защото за дадените пари по програмите контрола е голям -също и санкциите при неизпълнение на проекта. УСПЕХ!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Изграждане дестилерия за лавандула

distilleryKK: Проектиране, доставка и монтаж на дестилерии за етерични масла. Моля потърсете ни на 08989...

24768 3

мярка 6.3

gonzo79: на 29 07 -1250

1576784 4204

Хладилна база за плодове и зеленчуци - заслъжава ли си инвестицията?

izhel: Когато са налице парите, лесно се изгражда. Въпросът е в осигуряването на пазара и качеств...

3568 3

Въпрос относно пазар за гъби печурки?

adriana: Вариантът е да започнеш с толкова, колкото можеш да реализираш

379289 3

Мярка 6.3 - според вас колко точки ще събера и ще мога ли да кандидатствам?

colonago: Здравей те.Интересувам се от мярка 6.3.Може ли да ми кажете колко точки ще събера и ще мог...

4661 2