Мярка крави с бозаещи телета Яснота по въпроса

 • D
  Колеги какви точно са изискванията прочетох доста но не става ясно какви са изискванията към породата животни.Какви са сроковете и по колко пари дават на глава.\r\nБлагодаря предварително
 • S
  Тука един колега гледаше 14 говеда от тях 3 крави и 5 юници. За субсидията участваше с 8 бр. и при проверка липсваше една.Санкционираха го като не му признаха 2 бр. и получи за 6 по 80 лв.А лятото участва и по de minimis(ако не се лъжа получи по 30 лв.)
 • N
  миналата година ми платиха 1520 лева за 19 бр крави и юници т.е. 80 лева на глава вси1ко е много хубаво в комбинация с 1000 дка пасища но като те отрежат на 100 % и си влагал 3 години подред всичко приключва, ако си пък и в нитратно уязвима зона да ти искат и специално торище по добре забрави за модернизиране и разрастване. все пак успех !!!! Аз загубих достатъчно от една такава идея хрумнала ми на път през Европа.
 • D
  Колеги нека възобновим темата Кажете предишната годита какви пари взехте и имахте ли проблеми при проверките
 • http://www.mzh.government.bg/MZH/Libraries/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8_%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/Naredba__specifichno_podpomagane.sflb.ashx Това е проекта на Наредбата за националните доплащания за 2011 г.Ще я обнародват най-късно другата седмица,така че - четете!
 • Z
  Това бе за миналата 2010 год.: Право на подпомагане по схемата за национални доплащания за крави с бозаещи телета има земеделски стопанин, който: 1. не притежава индивидуална млечна квота; 2. отглежда в стопанството си 5 или повече крави и/или юници по схемата за крави с бозаещи телета, регистрирани в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти на Националната ветеринарномедицинска служба. (2) Подпомагане по схемата за национални доплащания за крави с бозаещи телета се изплаща, когато след подаване на заявлението за подпомагане земеделският стопанин продължава да отглежда кравите и/или юниците по схемата за крави с бозаещи телета в срок най-малко до 30 ноември на годината на кандидатстване и не притежава индивидуална млечна квота през този период. (3) Помощта по схемата за национални доплащания за крави с бозаещи телета се определя въз основа на броя на кравите и юниците по схемата за крави с бозаещи телета, които реално се отглеждат в стопанството и са заявени за подпомагане. За тази още няма наредба,а дали ще има дирекни плащания (за тях прочети чл.111 на Регламент (ЕО)№73 от 19.01.2009 г.) никой не казва.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

434 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

103 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

685 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

703 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

421 1