Какви породи овце се адаптират най- лесно в Странджа

 • I
  колеги искам да взема нещо по добро от черноглава плевенска,ако някой гледа порода различна и адаптирана моля да сподели.Благодаря ви.
 • K
  Страндьа ми е болка, щото корена ми е от там. но наистина Тагавов е виновен дотолкова, че не е животновъд и не направи каквото трябваше за лечение и профилактика. на колегата, дето е виждал големите стада - не е до равното място а е до изобилието на фуражна база. нито едно съвременно ьивотно не може да се реализира, ако ходи като местните породи по 15 - 20 км на ден, да не говорим, че качеството на тревата е изключително важно - не само за засищане на животните. стадата, които и аз съм виждал зная, че са на една много сериозна компания, която знае, че за да имаш трябва и да дадеш. а, профилактиката по нашите баири е най-важна! там са и най-големите харчове. и, не съм съгласен, че само с местните породи няма прокопсия. карнобатската овца е най-близката до каракачанската, а шуменките са просто северната разновидност на медночервената порода. не забравяйте - не всичко вирее в Странджата - не само животни, а и хората там не са случайни!
 • V
  ot malko tarnovo ili ot selata
 • да от там съм
 • V
  ov4ar ti danesi ot tam ot malko tarnovo
 • I
  каракадам,колега за човека когото спомена не породата а той самия ги затри.иначе си прав за породата но зависи каде в Станджа ги гледаш аз познавам едно по равно място където видях десетина кошари с черноглава които се гледат от години и повярвай бройката е огромна.
 • C
  особено за каракачански не млякото а само местното направление ще ви фалира,вземи карнобатска или медночервена шуменска
 • каракардам според теб условията в Странджа Малкотърновско подходящи ли са за каракачанските овце
 • каракардам според теб условията в Странджа Малкотърновско подходящи ли са за каракачанските овце
 • K
  знаете колко е труден климата в Странджа. и затова пък Лакон е последната порода за вкарване по ония чукари. Тагвов навремето сума ти черноглави измори, сега остава да затриеме и френските гевезета. търсете основно кръстоски и гледайте да са по-скоро за месо, отколкото за мляко. млякото ще ви фалира!! стойте по-далеч от него!
 • какви пари и ако е възможно снимка да го видим
 • ПРОДАВАМ КОЧ КРЪСТОСКА МЕЖДУ ЛАКОН И ПЛЕВЕНСА УНИКАЛНО ЖИВОТНО НА ТРИ ГОДИНИ МНОГО ДОБРЕ РАБОТИ ДАВА УНИКАЛНИ ПРИПЛОДИ ЗА МЛЯКО ТЕЛ. 0878523424
 • I
  наредба 44 колега е за земеделските стопанства където трябва да одговарят на дадени изисквания до 31.11.2011г.Мисля че ако я изчетеш цялата можеш да се откажеш от живота.Но виждам че за овцеферма не са неизпалними изискванията.И за това търся друга порода,защото инвестициите са големи за да покриеш нормите от наредбата.Тъй като съм почнал да ги правя те ще трябва да се връщат па макар и в далечно бъдеще. за това мисля че като инсталирам нова инсталация за доене ще трябва да купя направо ново стадо овце макар със по малко животни в начало.Поради това пуснах тази тема,но от прочетеното до тук май новото попълнение ще е Лакон,но май ще трябва да се внасят животни.
 • V
  a kakvo glasi tazi naredba ot koi gratsi ili selo po produktivni ima no sa skapi naprimer avasi za mliako i meso romanovska ima i dr
 • I
  колега разбирам те но аз в момента се опитвам да се развия по наредба 44 и са лутам по институции,струва ми се че трябва да се мисли в нещо по продоктивно.
 • I
  никой ли не гледа овце в Странджа или Бургас колеги с какво се занимавате и какво доходно в момента мляко или месо,защото аз се раздвоявам всеки има различен пазар.накъде да се насоча.благодарим ви.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

S

ПНДЖ3

Здр.платиха едни пари за някой а други не така че аз питам някой знаели нещо кога ще пусна...

258 0
S

Денимис

Здр.май тази година Денимис за животновъдите няма да има забравихани.Някой да е чул нещо

133 0
D
395 2
М

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

342 0
А

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

421 0