данъчно облагане мярка 112-млад фермер

 • V
  Колеги, знам,че в сайта влизат икономисти и моля за разяснение.Аз съм получил субсидия по млад фермер месец януари 2010.Половината от субсидиите по същата мярка са раздадени декември 2009.\r\nРедно ли е поради независещи от мен причини аз да бъда обложен с данък, след като колегите получили един месец по-рано не са?
 • V
  аз не платих данък върху субсидията.
 • V
  питай в счетоводството!
 • W
  Здравейте колеги! Какво е развитието по темата!? Утре е последният ден. Как може да се обоснове това да не внасям данък върху БЕЗВЪЗДМЕЗНОТО ФИНАНСИРАНЕ.
 • достата4но е само нйакои от нас да плати този данак по мйарка 112 и вси4ко отива по дйаволите.Трйабва да сме едини и да из4акаме до краинийа срок за подаване на декларациите в НАП(30,04,2011г)Нйамат основание господата министри да облагат тези пари те са за направа на необходимите инвестиции и изпалнение на проекта по мйарка 112.Това не е доход а безвазмезна финансова помо6т от европеиските данакоплатци.Откаде накаде на6ите управници ре6иха 4е трйабва да ни обложат тези пари с данак.Нека вси4ки сме единни и отстойаваме правата си.
 • ако приемат до 30.04 промените вданъчното законодателство законно няма да се облагат всички получени пари по ПРСР
 • КОЛЕГИ НИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА.ПУСНЕТЕ ДАНЪЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ ПО ПОЩАТА.И АКО НИ ПОТЪРСЯТ ЗА ДАНЪК ТОГАВА ЩЕ СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ЩЕ ГИ СЪДИМ ДО ДУПКА-ЧАК ДО ЕВРОПА ЩЕ СТИГНЕМ.
 • 4eta vi vseki den pitam i az za tazi programa iskam i az da se registriram ama grada ni e malak i slyjbite ni ni6to neznaqt molq vi pi6ete mi ako q otvopqt tazi programa [:bee:]
 • 4eta vi vsrki den pitam i az za tazi programa iskam i az da se registriram ama grada ni e malak i slyjbite ni ni6to neznaqt molq vi pi6ete mi ako q otvopqt tazi programa [:bee:]
 • I
 • здр колега аз сам на саштото положение пален фалит ат сякаде само че при мен аз ощте от първата година сам сас 7 дек до последната година разходи по гориво за напояване транспорт препарати всеки ден наднициима още толкова много за изброяване че щтеми отнеме доста А СЕГА И НАЙ-НОВОТО 150+30 ЧАСА КУРС КОЙТО ТРЯБВА ДАСЕ ЗАПЛАТИ 200ЛЕВА СПЕЦИАЛНО В СТАРАЗАГОРСКО ЗАЩТО ТО НЯМА ИЗБРАНА ФИРМА КОЯТО ДА НИ ПРОВЕДЕ ТЕЗИ ЧАСОВЕ И Е ИЗБРАНА ЧАСТНА ДОКОМЕНТИТЕ ЗА ТОЗИ КУРС СЕ ПОДАВАТ ВЪВ ССА ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ ПАК ИМА ЗАМЕСЕНИ ЧИНОВНИЦИ ОБАРНЕТЕ ВНИМАНИЕ ЧАСНА ФИРМА ИГРАЕ САС ТЯХ нямам думи щте изкарам тези години и мисля вече да напусна БЪЛГАРИЯ и данемисе иска такае аз сам от поколението което можеше да напусна страната преди години но исках да работя тук в БГ но уви
 • [:duel:] утре на стачка всички [:duel:]
 • Аз съм на същото мнение.Едва ли някои от финансовото министерство е чел 112мярка.Закъсали са с парите и режат глави без да гледат,но жалкото че ни правят на балъци и никои от НАП не взима становище, според мен трябва да се обединим и да несем колективен иск в съда за отмяна на данъка поради неисъответсвие с целите и същстноста на програмата.
 • Здравейте колеги, Преди да стана млад фермер, работех като финансист и познавам финансовата терминология. Становището на НАП се позозвава на предположението, че получените средтсва от младия фермер са доход. Вероятно, служителя писал становището не е запознат с мярката и с договорите и не е обърнал внимание на факта, че по договор не се предоставя субсидия, а БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ за извършване на инвестицията. Ще бъде обложен доходът, получен следвстие на направените инвестиции. А твърдението в становището на НАП, че ЗП, които са физически лица ще приспаднат разходи за закупените ДМА е толкова абсурдно, че ме досрамя като го прочетох заради факта, че го е написал колега финансист. Четете повече, колеги. Призовавам младите фермери да не плащат този данък, а да се обединим и да поискаме допълнителни разяснения и убедителни додовди в правотата на НАП.
 • V
  и кво общо има това с бенефициентите по мярка 112?
 • http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1357835651-Oblagat_s_danak_i_zemedeltsite.html

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

409 2

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

477 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

268 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

338 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

803 0