Колеги, как да нстроя руски плетен плуг 4×25?

 • А
  Колеги, понеже съм нов в занаята и не мога да натроя плуга да оре хубаво чета, гледам но не става, ако някой има опит в работата с руски плетен плуг 4 корпусен нека сподели как и колко отвива (в СМ): *ляв раскос- *десен раскос- *трета точка- Прикачил съм и снимка на плуга, ако някой не се сеща. Благодаря предварително!
 • S
  Здравей. Първото нещо, което се прави е оглед на самия плуг - трупиците да са разположени в правилния и еднкъв ъгъл спрямо основната рама на плуга. Ако някоя от тях е крива или имаш някой крив лемеж (ралник), то плуга все ще ти "бяга" на една страна и изобщо няма да може да се регулира да оре равно. Следващата стъпка е да се избере равна хоризонтална площадка, повдигаме задно ляво колело на трактора на 20см (ако на такава дълбочина ще ореме), чрез разкосите на навеса се стремиш да нагласиш плуга да е в хоризонталана позиция спрямо площадката на ,която си спрял трактора . Средния винт също го завърташ така , че основната рама (гредата на плуга) да е в хоризонтално положение спрямо площадката, и в тоя случай и четирите трупици на плуга трябва да са опрели еднакво до площаката. Опорното колело го повдигаш до дълбочината на която ще ореш. Когато отидеш на полето , пускаш една бразда с плуга и на втората, когато вече десните гуми на трактора са паднали в браздана, започваш да наблюдаваш плуга - всички трупици трябва да гребат земя еднакво. Ако първата трупица гребе много, то ще почне да товари трактора и да го тегли на една страна. Трябва малко да коригираш със средния вин - отвива го, за да се вдигне предницата на плуга и се забие задницата. Всъщото време съблюдаваш плуга да си е хоризонтален на почвата при разкосите. Опорното колело го отвиваш/завиваш докато постигнеш дълбочината , която желаеш. Можеш със средния винт да корегираш така, че първата трупица да гребе една идея по-малко от последната , а може и да я оставиш всичко да ти е еднакво между трупиците - въпрос на това колко е лека или тежка , влажна или спечена земята за оране. Ако всичко е регулирано както трябва, трактора ще върви по правалиния, без да тегли на страни, няма да се товари и да пуши. Успех ти желая. В YouTube има доста клипчета и е по-добре обяснено и показано как стават нещата.
  • А
   Благодаря за съвета!:)

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

E

Избор на мотофреза

Здравейте, Предстои ми закупуване на мото фреза. Ще обработвам двор около 900м2. Чудя с...

19 0
P

Дискова брана

Erol85: Здравей колега, моя съвет е да си купиш българска брана 2 м, аз имам поповска прикачна 2,2...

159 5
G

Мнение за турски плуг лентов обръщач нов

Мнение за турски плуг лентов обръщач нов

65 0
I

Фреза или мотоблок

Привет , имам нужда от мотофреза , но незнам дали с ремъци да си купя или съд съединител....

378 0
M

Помощ за закупуване на мотофреза

Здравейте колеги харесал съм мотофреза Raider RD-T06 може ли някой да изкаже мнение за тез...

512 0