Колеги, как да нстроя руски плетен плуг 4×25?

  • А
    Колеги, понеже съм нов в занаята и не мога да натроя плуга да оре хубаво чета, гледам но не става, ако някой има опит в работата с руски плетен плуг 4 корпусен нека сподели как и колко отвива (в СМ): *ляв раскос- *десен раскос- *трета точка- Прикачил съм и снимка на плуга, ако някой не се сеща. Благодаря предварително!
  • S
    Здравей. Първото нещо, което се прави е оглед на самия плуг - трупиците да са разположени в правилния и еднкъв ъгъл спрямо основната рама на плуга. Ако някоя от тях е крива или имаш някой крив лемеж (ралник), то плуга все ще ти "бяга" на една страна и изобщо няма да може да се регулира да оре равно. Следващата стъпка е да се избере равна хоризонтална площадка, повдигаме задно ляво колело на трактора на 20см (ако на такава дълбочина ще ореме), чрез разкосите на навеса се стремиш да нагласиш плуга да е в хоризонталана позиция спрямо площадката на ,която си спрял трактора . Средния винт също го завърташ така , че основната рама (гредата на плуга) да е в хоризонтално положение спрямо площадката, и в тоя случай и четирите трупици на плуга трябва да са опрели еднакво до площаката. Опорното колело го повдигаш до дълбочината на която ще ореш. Когато отидеш на полето , пускаш една бразда с плуга и на втората, когато вече десните гуми на трактора са паднали в браздана, започваш да наблюдаваш плуга - всички трупици трябва да гребат земя еднакво. Ако първата трупица гребе много, то ще почне да товари трактора и да го тегли на една страна. Трябва малко да коригираш със средния вин - отвива го, за да се вдигне предницата на плуга и се забие задницата. Всъщото време съблюдаваш плуга да си е хоризонтален на почвата при разкосите. Опорното колело го отвиваш/завиваш докато постигнеш дълбочината , която желаеш. Можеш със средния винт да корегираш така, че първата трупица да гребе една идея по-малко от последната , а може и да я оставиш всичко да ти е еднакво между трупиците - въпрос на това колко е лека или тежка , влажна или спечена земята за оране. Ако всичко е регулирано както трябва, трактора ще върви по правалиния, без да тегли на страни, няма да се товари и да пуши. Успех ти желая. В YouTube има доста клипчета и е по-добре обяснено и показано как стават нещата.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Скорости на мотофреза

Lupo93: На първа фрезоваш, на втора транспорт с ремарке

65 1

Мнения, за мотофреза Belini B-115

Здравейте колеги, Харесал съм, мотофреза Белини модел B-115. За първи път ще закупувам...

157 0

Запитване за мотофреза

Драгомир: Колега за каква машина става въпрос. Един приятел от Румъния преди 3 години ми прати фреза...

212 1

Мнения за мотофреза Gardenia GD 17-M-MEGA с ремарке

Мишо: Препоръчвам ти мотофреза с марка RURIS или DAC. Двигателите работят много по-добре от тези...

1935 1

Въпрос за дискова брана за малогабаритен трактор

Здравейте,колеги!Имам трактор 19 к.с. който тежи 1020 кг. и искам да му всема дискова бран...

591 0