Охлюви и плужеци

 • К
  Здравейте, миналата година охлювите и плужеците ми унищожиха немалка част от насаждията. Налюбиха се, изядоха що видяха, докато ги хвана. Почвата беше пълна с яйцата им. Март идва и пак ще трябва да се боря с тая напаст. Може ли да ме посъветвате как ефективно да намаля щетите?
 • S
  може да пробваш и с бутилки с бира. Плужеците влизат вътре и после не могат да излязат. Препоръчвам още да сложиш хранилки за птици и къщички дори, така ще държиш наблизо птици, които са естествени врагове на охлювите.
 • P
  "Борбата се води с продукти за растителна защита от групата на лимацидите. Разрешени за употреба са продукти на базата на активните вещества металдихид и метиокарб. Методът на приложение е като продуктът се посипе върху почвата. Химикалите са устойчиви във влажно време, когато охлювите са най-активни." Виж още тук https://agri.bg/agrosaveti/zelenchukoproizvodstvo/plazvat-goli-ohlyuvi-kak-da-spasite-rasteniyata
 • К
  Как точно им действа пепелта - не минават ли през нея? Струва ми се, че ще пробвам първо с другите начини. Благодаря за съвета!
 • з
  Начи имаш няколко възможности, - пепел, натрошени черупки от яйца, стърготини, натрошени мидени черупки, натрошени тухни също! Няма да минават по тях.Ако ще ръсиш пепел, щом завали, на другия ден пак трябва да ръсиш. Айде, Успех!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Таблица за препарати

Дайте някоя таблица на български за съвместимост на фунгициди и инсектициди. Бях намерил е...

89 0

Микрорастения и регистрация като земеделски прозиводител.

Здрваейте, занимавам се с отглеждането на микрорастения и по-точно на слънчоглед, репички,...

167 0

Кое, кога , как в оранжерията?

Здравейте! От късна пролет на 2020 имаме оранжерия и сега за първа година ще я под...

129 0

Капково поливане

Здравейте, Моля за помощ при избора на помпа за капково напояване. Разполагам с 3200 мет...

466 0

Пазар на тиквени семки?

Иван: Иди в ЛИДЪЛ там се продават опечени осолени и пакетирани тиквени семки има и цена.

1539 4