мандрите отказват да изкупуват млякото

 • I
  колеги какво правим след като предлагат минимална цена на млякото или отказват да го изкупуват.съвети приемам от всеки
 • като не искаш да те трови някой- прави си от твойто бе. Аз си правя от мойто и което ми остане давам. А за квотата не ми пука. Ако искат да го взимат. На пазара в града го давам по 1.50 за л.
 • а ние по Дунава имаме да взимаме от Русе стращно много пари, и какво като ни го изкупуват на добра цена. Всеки сам трябва да се договаря за цена. За повечето литри на мандрата и е по- лесно от едно място да взима повече мляко, пестят от транспорт. До скоро не бях категоризиран и пак имах по-висока цена, заради литрите. Сега вече не търся само цена, а и сигурност, доколкото може естествено.
 • В Северозападна България-Зоров,Хаджийски,Войнов,Люта-Владимирово.Цената се определя- на събирателни пунктове е една ,на фермите друга ,но и в двата случая не е много добра.
 • M
  И на мен ми е странно, защо има различни критерии при плащане/под 300 литра и т.н./, не винаги големите ферми са решение. Представете си ако няма средни и дребни производители какво би станало. Питам се ако в България има 100 големи ферми/от прослувутия западен модел/, и чрез фуража животните се заразят с луда крава или каквато и да е друга знайна или незнайна болест какво правим ? За един ден се изгарят всичките крави в държавата и край. Пак повтарям, в природата винаги има равновесие, както има големи така трябва да има малки и средни производители.
 • M
  Много си проста бе холам ,май не схващаш какво ти пиша,70 000 литра ми е квотата това прави 200литра на ден аз това млеко го изкарвам от 15 дойни крави горе доло по 5000литра на крава.А много колеги на които даваш по голяма цена доят от 100 крави 100 000 литра на година ,е ко прайм.Само сега не мога се сетя кои по реализиран ,ако по протеин се взима млекото както и трябва да е ,май бая народ ще изкапят , и тогава да ви видим от кого по колко ще взимате сухо мляko от украйна ЧЕРНОБИЛСКО с това на тровите ами дано вкарат законите по бързо както за нас така и за вас [angry]че някои трябв си плаща за гяволъците
 • Много си забавен, даже елементарен. Щом си под 200 л. скоро няма да бъдеш удовлетворен от живота. Типично за всеки неуспял в този живот някой да му е виновен за нещо.
 • M
  защо пишеш като анонимна,или тее страх че ще те познае някои който дава на вашата мандра и ще стане мешана скара ТИ ЯВНО ЛЪЖЕШ ЗАДА [:dance:] СИ АНОНИМНА цената при мен е 0,63 чисто и аз сам от онее( 200 ) литровите [angry]
 • Смях в залатата. Хищните мандраджии са ти партньори бе. Тези с повечето мляко не са се родили с него. На пазара не ме питат моите конкуренти колко съм голяма. Вие сте безнадежден случай. Мандрата не ти е ваг. И вече ви писах, като не ви изнася има и други, които ще ви вемат млякото.
 • каква е цената на млякото в северозападна България във Видинско и Белограчишко например някой знае ли?Кои мандри купуват млякото?
 • S
  http://vbox7.com/play:dfe38344
 • до мандраджииката,нова.имам един въпрос,нима тези с по малко мляко от 300 литра трябва според ваще критерии да взимат по ниска цена на млекото,от мой наблюдения съм останал с впечатлението че,тези които дават по малко суровина от по малко крави млекото е с по-добри показатели(след като фермите са първа група)и не виждам как тези ферми 1-ва група на които плащате по малка цена за литър мляко (след като доят 200 литра) ще се развиват в кункурентна среда с другите ферми.И аз мисля че,вие водите към гибел същите тези малки ферми и скоро ще се усети голлям глад за мляко.ДАНО НЕ СЪМ ПРОРОК.БОГ ДА ПАЗИ ФЕРМЕРИТЕ ОТ ХИЩНИ МАНДРИ КАТО ВАШИТЕ БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ
 • S
  Nemu pla6tai be ili na polovin cena
 • като го хванеш не му взимаи млякото 15 дена,на втория път му удари едни шлибки и това е.решението е много лесно.
 • Добре за цената, а кажете какво да правя със злоупотребата с качеството на млякото? Проблем ми е? От ваша гледна точка.
 • M
  Тази цена е наистина реална за колегите говедовъди.Браво, обективна си.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Гъбарник

Цецо: Другото което искам да попитам е от една торба вярно ли е че излизат от 2 до 3 реколти

322 4

Кой трябва да се сигнализира за неидентифицираните животни?

Кой трябва да се сигнализира, за да се вземат навреме адекватни мерки, когато има неидент...

809 0

Държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки, данъци

cenko: Като се замисля, наистина това са си чисто поемане на разходи за заплати и осигуровки ......

1736 2

Градушки - До 90 ст./дка такса ще плащат фермерите за противоградова защита!

htz180limited: Нищо догодина ще си платиш по 1 лв на декър (покрива няма да го плащаш.Покривите и бетонни...

2343 4

Не ви ли писна да ви крадат или ? Такса за градушките по 1 лв на дка

Uvas: Явно не! Щом седим и пасем, още издевателства ни трябват. Така е, като получаваме даром,...

2618 6