Помощ!!! Диви прасета!

 • D
  Здравейте колеги, тъй като живея в планински район, всяка година имам проблеми с опазване на селскостопанската продукция от диви прасета. Тази година обаче, нападнаха царевицата още не поникнала. Изровили и изяли са вече около 50 дка. Ровят по реда и изяждат семената. Като машинки са. Дайте съвет, как мога да ги спра! Нивата е 250 дка, точно до гората. Дайте съвети: пръскане с нещо, звукови сигнали, каквото и да е, но да има ефект. Докато порасне, няма да остане едно растение в нивата.
 • K
  Обиколката на нивата е 5000 м. Аз също съм мислил за електропастир, но не знам, дали може да го захранва.А и 5000 х 3 е 15000 м, не знам, имали такъв електропастир. Не е проблем, има достатъчно мощни енергизатори.Скъпичко е малко, но сигурно.Проблема при ел.пастира е че ги крадат. Като мине сезона и прибирах само енергизатора, панела и акумулатора.Въжетата ги оставях. Крадоха що крадоха и почнах да прибирам и тях.Сега пък изолаторите крадат от колчетата.
 • D
  Нещо което помага- найлонови торбички от тънките . Докато са сухи шумят при всеки повей на вятъра . Това е достатъчно за да "мислят " прасетата че някой ги дебне . Така до първия дъжд . После нови торбички . Ако сложите "карабитно оръдие" - резултат - 10-на дена. Прасетата свикват със стрелбата ( шума) и .... не им дреме . Даже се хранят и танцуват в ритъм . Ако наоколо щъка едно магаре - прасета няма. Всяко движение през нощта прогонва прасетата.
 • D
  Обиколката на нивата е 5000 м. Аз също съм мислил за електропастир, но не знам, дали може да го захранва.А и 5000 х 3 е 15000 м, не знам, имали такъв електропастир.
 • С
  Помоощ, имам проблем с див КУР!!!
 • D
  Електропастир на 3 реда и проверка всеки ден докато изникне после когато върже копан.
 • D
  Здравейте ! Аз имам същия проблем, но с диви зайци. От 300 дка слънчоглед 25-30 процента вече са унищожили. Пастира няма да помогне там.. някакви други идеи ?
 • к
  М 95
 • K
  Само електропастир.Какво ли не опитвах, нищо не ги спря.От няколко години слагам електропастир и почти не съм имал проблеми.Миналата година ми изкъртиха няколко кола, но не е страшно. Иначе много бели ми правеха. Виж на профила ми има снимки с поразиите които ми правеха.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Търся 2 литра пулсар

Купувам 2 литра пулсар 0878169020

24 0

Влагомер за пшеница и слънчоглед

Здравейте! Чудя се какъв влагомер за зърно да си купя. Някои от вас ползват ли и от кои са...

44 0

Декларация за произведено зърно

https://fermera.bg/%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%80%D0%...

164 0

Ню Йорк Таймс: Българската мафия и политици източват еврофондовете за земеделие

proba: Чаквар, Унгария – По време на комунизма фермерите са работили в полетата, простиращи се на...

201 1

Как да намерим кординатите на малка нива в голям блок

Иванов: Изпрати ми скица на имота и 370лв по еконт, за кое нас.място...

1192 1