Регистрация с идеални части

  • E
    Предлагам за дискусия една тема, която може да засяга много земеделци.\r\nМоят случай е следният:\r\nОтказаха ми регистрация на имоти по Наредба 3, поради това, че притежавам идеална част от тях. Аз поисках регистрация на цели имоти, а не на идална част от тях, тъй като обработвам и останалата иделна част от тях. Основанието ми е чл.31 от Закона за собствеността, съгласно който „ Всеки съсобственик може да си служи с общата вещ съобразно нейното предназначение и по начин да не пречи на другите съсобственици да си служат с нея според правата им.”\r\nЗа случаите при които останала идеална част се обработва от други земеделски производители, се споразумяваме и разпределяме имотите помежду си, с цел да заявим цели имоти.\r\nОтказът на ОДЗГ се базира на някаква инструкция.
  • Земеделската земя не е апартамент, който може да се ползва за живеене; т.е. земеделската земя няма друго предназаначение, освен производство на продукция. Освен това разпоредбите на инструкцията не са в противоречие на регистрацята на цели имоти.
  • "Някаквата инструкция" има изх.№ 9166-37/18.02.2008 г. на МЗХ и много ясно обяснява защо не може да се регистрирате с идеални части от имот, който обработвате.Като потвърждение е и Определение № 333 от 25.03.2004 г. на ВКС, което определя понятието "служене с общата вещ" /по чл.31 ал.1 от ЗС, дето го цитирате/- това е, когато вещта НЕ се използва като средство за производство - а земеделският производител използва земеделската земя точно като Средство За Производство. Или си уредете собствеността като реални дялове, или вземете писмено потвърждение от останалите съсобственици, че може да ползвате точно тези общи имоти, които Ви касаят.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

A

Indian Call Girls In Ajman 0543457603 Ajman Call Girls Service

Indian Call Girls In Ajman 0543457603 Ajman Call Girls Service | Indian Call Girls In Ajma...

9 0
D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

392 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

101 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

685 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

697 9