Капково напояване за 1 декар

 • F
  Здравейте,колеги!Начинаещ съм в одглеждането на зеленчуци но искам да си направя капково напояване за един декар зеленчукова градина.Интересува ме какви материали ми трябват и колко лв. г/д ще излезе една такава инвестиция.Благодря Ви.
 • S
  На никой не препоръчвам да се занимава с един декар това е загубена кауза.
 • Z
  farmmr, аз с мек маркуч се излъгах само първата година след това сложих твърд маркуч. Недостатъка е че капкообразувателите са през 50см, така че може да не е уместно за всяка култура. Цената е доста по-висока, но е далеч по-добре ако смяташ да се занимаваш сериозно и да сееш години наред.
 • 1
  Здравейте, налягане за лентов маркуч от 0.4-0.8 атм, 10м височина е 1атм, филтър се избира според източника на вода. За язовир или мътна река пясъчен, защото има тиня, за сондаж или бистра река циклонен за пясъка, редно е да има и втори дисков филтър. Смята се дебита на маркучите, после водата, която че изтече в поливното крило и накрая подходяща помпа и филтърна система. Може да се мине и само с хубав дисков филтър, евентуално два.
 • J
  Мислите ли, че дисков филтър 1'' ще свърши работа? Трябва ли ми все пак регулатор на налягането? Някакви други насоки? П.П. Правя това за първи път, така че съвети, насоки и критики са добре дошли. Опитах се да кача снимки на мястото, но съм нов във форума и не знам точно как, ако някой знае да каже. Благодаря предварително! Поздрави Жельо
 • J
  Здравейте! Реших да пиша тук, защото се интересувам от направата на капково напояване в по-малки габарити, а именно за място (10м х 20м) на което мисля да сея чери домати и чушка Сиврия. Мисля да направя мрежа по цялата площ на мястото с маркуч 16 ммсвързан към резервоар с вода (1000 литра) повдигнат на стойка. Моите въпроси са: На колко според вас трябва да е повдигнат резервоара с вода за необходимото налягане?
 • J
  Здравейте! Реших да пиша тук, защото се интересувам от направата на капково напояване в по-малки габарити, а именно за място (10м х 20м) на което мисля да сея чери домати и чушка Сиврия. Мисля да направя мрежа по цялата площ на мястото с маркуч 16 мм (http://vodensviat.bg/kapkov-markuch-16mm-033cm2-lh---cheren-84.html) свързан към резервоар с вода (1000 литра) повдигнат на стойка. Моите въпроси са: На колко според вас трябва да е повдигнат резервоара с вода за необходимото налягане? Мислите ли, че ще ми трябва регулатор за налягането? Мислите ли, че този филтър ще ми свърши работа http://vodensviat.bg/diskov-filtar-1-298.html? Някакви насоки? П.П. Правя това за първи път! Исках да кача снимки на мястото, но съм нов във форума и не знам точно как, ако някой може да казва. Благодаря ви предварително за съветите! Поздрави, Жельо
 • F
  И филтър ще сложа.Помпата ще е 2 цола.
 • L
  Ако водата е от кладенец, добре е да се сложи филтър, за да не се запушват капкообразувателите.
 • F
  Благодаря ти!Ще садя пипер и зеле.
 • B
  Здравейте,колеги!Начинаещ съм в одглеждането на зеленчуци но искам да си направя капково напояване за един декар зеленчукова градина.Интересува ме какви материали ми трябват и колко лв. г/д ще излезе една такава инвестиция.Благодря Ви. Не си писал какво ще садиш, аз ще ти кажа за 1 дка маточина, колко ми излезе долу горе. С тънък маркуч 8мила цените са от преди 2 години. Капков маркуч си взех цяла ролка за 3000 м. за 225 лв ( иначе ми трябват 1500 м. ама излизат към 180,190 лева). 30 кранчета по 1,25 лв. до 1,50 лв. 20 метра Пвц маркуч ф 42 по 2 лв. За метър, тапа за него в единия край 3-4 лв, снадка евентуално в другия край още толкова. Продават колчета за да се захване капковия маркуч за земята по 0, 30 лв трябват ти по 2,3 на маркуч. Грубо 300- 350 лв. Това е за двор 20х50 м. , с редове през 70 см.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Картофи

Здравейте ,искам да попитам дали знаете изкупвачи на картофи. Картофите са планински и са...

37 0

Проблем с доматите

Имам проблем с доматите Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля коментирайте

104 0

Технология за отглеждане на зеле сорт Marloo F1

Здравейте колеги, някой може ли да сподели технология за отглеждане на зеле. Сорта е Mar...

22 0

Отглеждане на брюква

Здравейте.Отглеждам чрез разсад на повдигната леха жълта ряпа-брюква. За да я предпазя от...

25 0

Субсидии...

Здравейте, земеделски производител съм от 2 години ,отглеждам зеленчуци в оранжерии и имам...

67 0