Какво знаем за щраусите?

 • I
  Що е то. Какво знаем за него
 • M
  някой знае ли каква е изкупната цена за живо животно и къде?
 • F
  Щраусът е най-голямата птица в света. Той не може да лети, но има дълги и силни крака. Има малка глава, издължена, гола шия и огромни очи. На височина достига до 2,75 м, което му дава възможност да вижда хищниците отдалече. Когато забележат опасност, щраусите се отдалечават много бързо и така предупреждават зебрите и антилопите, които пасат близо до тях. Женският щраус има кафеникава окраска, и когато мъти яйцата си през деня, трудно може да бъде забелязан в саваната. През нощта мъжкият щраус мъти яйцата. Неговите пера са черни, като само на опашката и жърховете на крилете има бели пера. Щраусът притежава мощен рогов клюн. Може да поглъща големи парчета корени, луковици или цели растения, тъй като може да отваря човката си много широко. Щраусът е единствената птица, която има по два пръста на краката си - голям и малък. Ноктите на големите си пръсти използва като оръжие. Пръстите му, отдолу, са покрити с плътни възглавнички, което му позволява да бяга много бързо. Щраусът може да бяга с 65 км/ч и продължително време да поддържа тази скорост. С какво се храни един щраус? Щраусът яде всичко - листа от храстите и дърветата, зърна и плодове, насекоми - скакалци, поглъща гущери и дребни гризачи. В стомаха на щраус са намирани парчета керамика, миди, пясък и камъчета, които подпомагат надробяването и смилането на храната. Малките на щраусите Щраусите живеят на семейства. Едно семейство се състои от един мъжки щраус и един, два или три женски щрауса. Всяка от женските снася от 3 до 8 яйца в общо гнездо. Гнездото е издълбано в земята. Щраусите мътят яйцата 46 дни, като женската мъти през деня, а мъжкият щраус през нощта. Яйцата са снасяни в различни дни, но щраусът ги размества по време на мътенето, така че те се излюпват едновременно. Първите два месеца перата на малките са кафеникави с тъмни петна и са твърди като бодли.
 • M
  нека пишат компетентните..........все пак и то е животно!!!
 • освен каски носят и противокуршумни жилетки не трябва да носят и лъскави часовници щото ги изкълвяват заедно с ръката
 • I
  един щраус; два щраус; три.....; мисля, че и аз имам чувство за хумор Поне четете въпрос: Какво знаем за него. А дали е умряла работа или бълха в гащите това е друга тема.
 • S
  balha v ga6tite
 • гледачите задължително си слагат каски да не ги кълват тези птици. щраусите е вече минало бе човек.
 • M
  Май е вид птица, доколкото знам. Не съм чувал че може да лети ама бегала бързо, значи може да се ползва за състезания.
 • Първото, което знаем е, че се пише "щраус". От там да започнем.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Мога ли да сложа кокоши и патешки яйца в инкубатора да се люпят заедно?

Здравейте, сдобих се с 12бр. Патешки яйца също така имам и 20бр. Кокоши яйца , та въпросът...

126 0

Изисквания за отваряне на ферма за Пъдпъдъчи яйца

Здравейте,разполагам с една сграда която мога да стегна и да превърна в ферма за пъдпъдъци...

331 0

Помощ за болен пъдпъдък

Здравейте! Моля, ако някой разбира от лечение на болни пъдпъдъци да ми пише. Имаме един б...

115 0

Инвестиция в птицеферма

Екатерина: Не е от най-добрите инвестиции;)

455 1

Болна кокошка

Здравейте! Имам следният проблем - отглеждам 4 кокошки, колкото за домашна консумация, хра...

601 0