Овцата Мутон Шароле е новата гордост на старозагорските селекционери

 • K
  ето това е нещо, което си струва да се коментира. ама с познаване. защото, колкото повече го чета толкова повече ми прилича на тъп виц. обаче ако е сериозно - тогава това е поредната грозна подигравка с хората от оня край. познавам породата много добре. и много добре зная, че тя засега няма място у нас освен като нискокръвни кръстоски. любопитен съм да чуя и други мнения.
 • отглеждането на тази порода в България е толкова далеко колкото и луната. Да им се чудиш на тез научни работници-за кои работят за овчарите или за ърговците. Нека те да извадат паричките ако ще и да са от програма и си направят в Родопите фермичка от тази порода.Ще им изкупя всички агнета на двоина цена
 • C
  качи малко инфо за породата за пръв път чувам за тази порода Тигал
 • Аз като гледам тия данни виждам, че породата Тигал ги превъзхожда почти по всичко. 220 литра на лактация. Плодовитост - 215 агнета на 100 овце.Отстъпва им само по размерите.По-малки са овцете, но са по непретенциозни.Имах и снимка, но не я намирам в момента.
 • K
  ама на кърджалийския камънак как се показва? идеята ми не е да описваме породата, защото това е една от малкото породи, чието месо не се продава просто като овче, а като МУТОН ШАРОЛЕ. моето питане е към умниците, които предлагат това животно да се гледа на ония чукари. и кой ще потърси сметка за поредната идиотска кампания?
 • C
  забележете 200л на лактация, извадката е от зооферма
 • C
  Породата е създадена в долината Шарол - Франция.Нейното начало води от 1800 г. чрез кръстосването на лестър с местни породи Описание на породата: Животните се характеризират с висока скорозрялост. Овцете от породата Мутон Шароле са с изразени месодайни качества с широки изпъкнали напред гърди с къси крайници които са много добре замускулени до скакателните стави. Месото от тях притежава отлични вкусови качества, а количествата на отложените Мутон шароле (Charollais ) [ Назад ] *Sheep links Criadores de Ovinos Frisones de Argentina New Zealand Sheepbreeders' Association Sheep 101 Alberta Sheep Breeders' Association French breeds Oklahoma university - Animal Science Dept Canadian Co-operative Wool Growers Limited Wool Breeds Sheep Breeds and Breed Societies - Woolfurnishing Source Breed of Sheep - Wool Educational Material for the Clothing Industry Dairy Sheep British Sheep Dairying Association Dairy Sheep Group - Yahoo Groups мазнини е изключително ниско. Живо тегло на майките: от 80 до 110кг. Живо тегло на кочовете: от 110 до 150кг. Плодовитост от 100 овце: 185 - 200 агнета. Среден дневен прираст: при близнаци: над 263g/ден. При единични приплоди: над 340г/ден.Овцете от породата имат средна млечност на лактация около 200 литра , но не се доят. Много адаптивна, Мутон Шароле е разпространена в повече от тридесет държави с разнообразен климат и надморска височина - страните от Централна Европа, Израел, Китай, Чили, Тунис и т.н., включително се аклиматизира успешно и в България, като се отглежда в чистопородни стада, а също така се използва и за висококръвни кръстоски.
 • M
  ето ви шароле.породата е много добра,въпрос на разбиране и отглеждане.
 • V
  анонимници пак [gun] [gun] [gun] [gun] [gun]
 • Писали сме за тази порода. Съобщението е глупаво. За нея нещо реално във връзка с аклиматизацията и продуктивността може да каже МегиПам, ако още пише тук.
 • V
  поне за мен тази порода по ме устройва защото нямам пазар за мляко а горе долу за агнета имам пазар но нямам възможност да си набавя от тях

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

167 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

181 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

297 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

129 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

460 0