моля за помощ

 • V
  здравеите. моля за малко помощ. моля да ме посъветвате какви бели винени сортове да засадя за да получа хубаво и не тежко вино.ще засадя 20 бр. лозички на колове с тел че нямам повече възможност.кога трябва да ги засадя?мисля да ги формирам или на подобрен Гюйо или на двоен кордон роял.дали ще мога да искарам реколта поне за един бидон от 220 кила. ще съм ви благодарен за всякакви съвети.
 • K
  Дугар аз имам сорт Брестовица,като десертно грозде е много хубаво а и за вино е уникално,не много тежко.Малко е по капризно на прьскане.
 • B
  Най качествени сортове за бели вина,които мога да препоръчам са Совиньон Блан ,Шардоне и Мускат отонел,както и старите местни сортове Мискет Червен,Димят и Тамянка. Подходяща схема на засаждане лоза от лоза 1.2 метра,височина на стъблото 0.90 до 1м. формировка Мозер с чепове.
 • F
  Съгласен съм със Зевс. Само да допълня внимавай много с разсада, мен ме прецакаха и дадох 300 лв на вятъра за гъмза, авно са ми препродали измръзнали лозички, та взех че си нарязах пръчки и ги посадих, ако беше по-близо щях да ти подаря 50-60. много е лошо когато човек има много желание като мен и да го прецакат тъи лошо.не е за парите а за гадното отношение.много съм против такива долни постъпки.аз мисля да заложа на винарския институт в Плевен.дано не збъркам. Няма да сбъркаш, взимай директо от там, не се доверявай на прекупвачи.
 • V
  Съгласен съм със Зевс. Само да допълня внимавай много с разсада, мен ме прецакаха и дадох 300 лв на вятъра за гъмза, авно са ми препродали измръзнали лозички, та взех че си нарязах пръчки и ги посадих, ако беше по-близо щях да ти подаря 50-60. много е лошо когато човек има много желание като мен и да го прецакат тъи лошо.не е за парите а за гадното отношение.много съм против такива долни постъпки.аз мисля да заложа на винарския институт в Плевен.дано не збъркам.
 • F
  Съгласен съм със Зевс. Само да допълня внимавай много с разсада, мен ме прецакаха и дадох 300 лв на вятъра за гъмза, авно са ми препродали измръзнали лозички, та взех че си нарязах пръчки и ги посадих, ако беше по-близо щях да ти подаря 50-60. Димятът също не е труденза отглеждане и е устойчив на болести, поне това е по мои наблюдения.
 • F
  Съгласен съм със Зевс. Само да допълня внимавай много с разсада, мен ме прецакаха и дадох 300 лв на вятъра за гъмза, авно са ми препродали измръзнали лозички, та взех че си нарязах пръчки и ги посадих, ако беше по-близо щях да ти подаря 50-60.
 • V
  Ако можеш увеличи малко още бройките, помисли си (една лозичка е 2,50 - 3,50 лв) не е за паричките а до мястото което е
 • Z
  Ако можеш увеличи малко още бройките, помисли си (една лозичка е 2,50 - 3,50 лв)
 • Z
  Ако определено го искаш за бяло вино, бих ти препоръчал "Шардоне". Причини: Издържа на студ и суша, лек аромат и е подходящ за начинаещи,сравнително устойчив е на заболявания. Сега е най-подходящия период на засяване, така ще се "събуди" нормално растението. Избери си ден с температура над 4 градуса, добре уплътни коренчето, като предварително го подрежи с дължина между 4-10см. Затрупай го с мека пръст и не го отваряй до юни.
 • V
  Добива зависи,както от теб така и от природата, 3 години не чакай добив. Аз бих ти препоръчал димят, получава се леко пивко и вкусно вино, като десертно грозде също е страхотно. да за 3 години съм наясно.не е проблем
 • F
  Добива зависи,както от теб така и от природата, 3 години не чакай добив. Аз бих ти препоръчал димят, получава се леко пивко и вкусно вино, като десертно грозде също е страхотно.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

запитване

нямам опит в отжлеждането и грижи за лози - мисля са различни сортове , винен и десертни ....

42 0

Лозарски Трактор . Болгар , Т40 , Лтз , Мтз или друг ?

Zevs: Потърси си лозаро-овощарски трактор Pasquali, Antonio Carraro, ISEKI и чак тогава си купи...

1680 2

Присаждане на лози

Accord: Института в Плевен

1641 1

Изсъхване на лозовия плод - фаза цъвтеж

syfury: Със снимки трудно може да се определи заболяване с точност, а без е близо до невъзможното....

14306 27

Tърсим съвети за избор на винени сортове лози в район Шабла

vintage: Eто господа - мисля че ще Ви бъде полезно. Това е Национална Почвена Служба - правят доб...

1408 1