Места за млекомати.

 • I
  Ако има мераклии да продават мляко с млекомати мога да осигуря оборотни места в София, счетоводство и другите формалности.
 • Оборотните места са два вида - такива където може да се продава много мляко на разумни цени и други, където може да се търси по-висока цена на литър мляко. Млекоматите имат някой основни проблеми, най-важният са бутилките, рестото и т.н. Вариантите за разрешаване са или да се направи изцяло автономен възел/на пълно самообслужване/ с отделен автомат за бутилки или да е в помещение в което работят хора, напр. магазин за хр. стоки, кафе. Ти виж каква машина може да си позволиш и има ли смисъл да го правиш, защото бутилките се плащат, напр. при продажба на 200 л. мляко на ден те ще формират към 50 лв. разход, има и ДДС, другите разходи, като транспорт, наем, счетоводно и др. обслужване са сравнително малки. Тука се връщаме на въпроса с бутилките, те трябва да се продават отделно, не в цената на автомата. Затова не трябва да се очакват някакви свръх печалби, да се търси разумното за които мястото е от особена важност. Напр. бих ти препоръчал нещо максимално близко до тебе, на не повече от 10 км. с голямо движение на работещи жени, в долния край на ценовата листа, която за мене е между 1,60 и 2,00 лв., до 2,20 с бутилката.
 • N
  Майтапа на страна,сериозно те питам.Дай малко повече инфо за тези оборотни места,в кои квартали и къде горе-долу може да са те?
 • N
  Иванов, а къде ще се намират тези оборотни места,пред земеделието,пред РА,пред парламента?
 • Не съм мислил конкретно, обикновенно се плаща или еднократно, или на месец. Зависи от "пакета услуги", дали ще е само мястото, административните разправии, осчетоводяване, решаване на други проблеми и т.н.
 • M
  Их че не съм се сетил [:slap:]
 • C
  Безвъзмезно е!!! Все пак искаме да помогнем на българският фермер и животновъдството
 • M
  А ти колко искаш за тези услуга, приятелю Иванов? [podkup]
 • Млекомата трябва да е на производителя, така май беше и в самата наредба, а и няма как да е по друг начин. Имам опит с машини за кафе и не я ли обслужва собственика всичко се прецаква. Повечето модели работят с двойка резервоари, доста обемни и тежки, които се зареждат с мляко във фермата и се сменят пълно-празно в машината, т.е. не носиш гюмове, които изливаш в машината, затова и машината трябва да е на фермера. По принцип не съм голям привърженик на млекоматите, но на добро място би могло да се достигне до 200 л. на ден, което при 25-30 ст. "чисти" над цистерната са 700-800 лв. на месец.
 • N
  Здравей Иванов! А млекомата от теб ли ще бъде?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

N

Болна коза

Здравейте! Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне със съвет за да спасим жив...

109 0
В

Построяване на козарник

Здравейте, понеже увеличаваме капацитета на стопанството и ни е нужен вече голям обор с вс...

325 0
M

Колко мляко дава една коза като ббм

Nikolay: Миро , аз също обмислям този вариант , но съм в процес на развъждане на животните и засега...

806 1
С

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

816 0
В

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

348 1