Отново относно очертаването

 • S
  При подаване на заявлението за субсидия и при очертаване на земята,която се работи нашите велики управници не смеят да искат договори,защото това противоречи на указанията от ЕС.\r\nВмъкнали са обаче едно \\\"текстче\\\",че при поискване до 31.юли трябва да се представи \\\"правно основание за ползуване на земята\\\".\r\n Вариантите са договор за аренда,договор за наем и споразумение за ползуване по чл.37в от ЗПССЗ.\r\nПрочетох този член и там пише ,че до 10 април всяка година кмета трябва да се срещне с арендаторите и да се разберат кой кои масиви ще работи. Ако не се разберат се дава право върху масива на този,който има най много договори в него-кмета до15 април издава заповед за въвод и готово- имаш правно основание върху цялата земя която работиш,като внасяш рентата по извънбюджетна сметка на общината.\r\nЕдинственият проблем е ,че не знам кой ще накара кметовете да си свършат работата по закон,и като не са я свършили ние ще имаме,или ще нямаме правно основание за субсидии върху работена без договори земя.
 • http://odzg.vratsa.bg/zspzz.htm.
 • javascript:javascript: javascript: [:talk]javascript:
 • очертаваите всичко което работите и правете едногодишни договори ако нямате възможност за други.
 • ako vi e vuzmojno kolega,kajete mi kude da nameria ne6to za tozi zakon ZPSSZ-37 4len?
 • (30% от субсидиите за земята - под въпрос ) очертал ли е някои? иска ли ли са му нотариални договори? съществува ли тая лудост и ли е поредната журналистическа глупост? моля пишете
 • D
  Рики,благодаря скъпа!Ти си моята морална подкрепа! Колеги,според мен тази година не трябва да се рискува и да се действа както до сега,защото не се знае как ще си играят с нас чичковците от горе.Ясно е на всеки,че някой трябва да обере пешкира от техните грешки и така като гледам ние ще сме единственните потърпевши! Успех!!!!
 • G
  Утре като не ни приемат документите ще стане ясно дали са само ефирни приказки А при мен е още по-лошо, че по проекта по мярка 121 трябва да подържам регистрация от 5000 дка ако не ми приемат плщите с 1 годишни договори за наем (които не са заверени нот) здраво ще я закъсам
 • В ефира нека си говорят каквото искат. Там се целят други неща. Колкото по-малко заявени площи, толкова повече пари на декар ще се паднат. не може някой да те задължи с нотариална заверка при условие, че не е записано в наредбата. В този случай исканията са нищожни.
 • R
  Дани , гадното е , че и тази сутрин в ефира - тихом , мълком - ни налагат САМО С НОТАРИАЛНА ЗАВЕРКА да са документите за правното ползуване , независимо дали такава се изисква от закона при различните видове договори или не . И това е за ОЧЕРТАВАНЕТО - т.е. за СЕПП . Интересно дали нот зав ще е необходима и за др мерки - НД ; НР1 ; НР2 - защото те вече приеха договорите при пререгистрирането ни - без нот. зав. НО АКО НЕ ПРОМЕНЯТ ЗАКОНА - ТЕ НЯМАТ НИКАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ДА ИЗИСКВАТ НОТ ЗАВ - ТАМ КЪДЕТО ЗАКОНА НЕ ГО ИЗИСКВА . Ама знаеш ли ги , гадовете ... като всеки ден се сблъскваме в основната им част с тяхната некомпетентност и наглост...
 • R
  Документи за правно основание за ползуване на зем. земи ПРИ така наричаното ОЧЕРТАВАНЕ НЕ СА ИЗИСКВАНИ . До сега. Именно липсата на такива не даваше възможност данните при очертаването да се използуват и при възстановяване акциза на горивата . ОЧЕРТАВАНЕТО се отнася само за кандидатстване за СЕПП . ЗА НД ; НР1 и НР2 , както и за акциза се изискват документи за правно основание за ползуване , КАТО ЗА ТЕЗИ ПЛАЩАНИЯ МОЖЕ ДА СЕ КАНДИДАТСТВУВА , БЕЗ ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КАНДИДАТСТВАНО ЗА СЕПП .
 • това правило важеше и през миналата кампания! Някой до този момент да ти е искал документи за правно основание........?
 • D
  Колега,всичко това ми е ясно,но там се казва,че трябва да представят нотариално заверени док.за ползване.Незнам как ще се тълкува всичко това,но явно промяна ще има.
 • Относно правното основание, целта му е да се избегнат застъпванията, а от там и наддекларината площ на която ЕС не гледа с добро око. Относно документите е казано че те могат да бъдат договори за наем или аренда, документи за собственост на земята и т.н. Не е задължително договорите за наем или аренда да са нотариално заверени. Има и една друга категория документи за правно основание - други. Тук влизат всички документи извън гореизброениете от които става ясно кой обработва земята.
 • Прочетете в agro.bg новините с дата 17.04.09 за последните изисквания от министъра-там се споменава,че правното основание за ползване ще трябва да е нотариално заверено\т.е.или договор за наем за повече от една год.или аренден договор\.За пасища и мери,както и ливади няма да има субсидии.
 • знае ли някои нещо по конкретно за очертаването?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

4.1.2

Здравейте,някой има ли плащане по мярка 4.1.2

58 0

Мярка 6.1 Млад фермер срок на договора

Здравейте! Подписах договор по мярка 6.1 Млад фермер на 19.01 2016 год. Искам да попитам...

213 0

Държавна помощ за инвестиции за закупуване на съоражения за добив на мляко

Колеги някой има ли информация какво става с заявленията по проектите. кога ще има отгово...

87 0

Помощ при изготвяне на проекти

Предлагаме компетентна консултация,съдействше и изготвяне на евро проекти. При интерес мол...

316 0

Сегашната земеделска политика прави Европа необитаема

Организации на европейски учени предупредиха Европейския парламент и новоизбраната Европей...

223 0