Начини и технология за отглеждане на ягоди.

 • N
  Здравейте колеги.\r\nНаскоро един познат ме запали по ягодите.Решил съм до година живи и здрави да опитам с 1 декар.Имам няколко въпроса на който ще се радвам ако може някой да ми отговори. \r\nЧетох за начин при който почвата се покрива със черен полиетилен.\r\nКаква е цената на този полиетилен?\r\nКой сорт ягоди е най-подходящ за западна България?\r\nКолко горе долу е добивът от 1 декар?\r\nКаква е цената на разсада и откъде може да се вземе?
 • V
  Сортове и отглеждане на ягоди - http://xn--80atgp9ar.xn--b1amgyd9f.com/index.php?topic=795.0
 • A
  Веднъж гледах един англичанин с ферма за ягоди как пести от заплати на берачи - като станат ягодите за бране, купува пласмасови кофички и закачва табела с цената на ягодите на килограм. Клиентите идват с децата, берат, претеглят, плащат и заминават.
 • P
  Здравейте, аз купувам разсад от фирма ТИСЕЛИ в с. Лозен до Пазарджик, работя с тях от доста години и съм много доволна, а и почти всичката Нова Горела, която се продава в България е купена от там.
 • S
  Здравейте! Искам да си закупя качествен посадъчен материал ягоди и така попаднах на този форум. Вие предлагахте да дадете телефон на г-н Петров от Берковска фирма тераком ООД. Бихте ли го дали на мен, защото не откривам нищо за тази фирма. Виждам, че е минало повече от година от разговора, но все пак ще чакам. Благодара предварително.
 • A
  къде от западна България сте.аз съм от Враца а майка ми е родом от едно село до Вършец и както знаете там виреят ягоди.някога отглеждахме и имаше печалба и ние започнахме да се замисляме да започнем пак отглеждането на ягоди.във въпросното село майка ми има около 5 декара земя но за начало 1 декар мисля че е добре.за сортове немога да ви помогна но рових в нета и намерих изкупвачи на ягоди и малини даже имаше 1 фирма от Берковица.до някъде колегите тук са прави за що се отнася за продажбата но не трябва да забравяме че ягодата е един от най-всусните плодове и от нея става най-хубавото сладко
 • Пак ли аз трябва да се гърбя? Историята с полиетилена е в България от поне 30 г. Използва се по няколко причини - спестява обработка, нормата за напояване е два пъти по-ниска, предпазва от отмиване на азотните вещества и загниване на плодовете, осигурява топлина, т.е. по-бърз растеж и сладост. Все предимства, но има тънкости при предварителната обработка на почвата. По вашея край ще извадиш първата година 600-800 кг. от декар, а след това около 2 тона в зависимаст от сорта. За реализацията си прекалено спокоен, ако беше лесно и попа щеше да е земеделец. Не гледайтецените на женски пазар, за вас са с пъти по-ниски. Полиетилена може и да е поливинилхлорид, важното е да е черен и здрав, купувах скоро бял по 70 ст.м2 по цени на дребно, черният не знам колко е.
 • K
  колеги споделете нещо за сортовете, и някой има ли впечатления от Гореата
 • За сорт ПОЛКА казват че достига до 2 тона на декар, но ще видим догодина какво ще е.
 • Имам 30 дка.Разсад си купих от ТЕРАКОМ ООД гр.Берковица.Мога да ти дам номер на г-н Петров.
 • Явно никой не се занимава с ягоди
 • а случайно знаеш ли какъв добив ще имаш от 1 дка? Голямо висене на пазара ще падне
 • N
  Той ги продава на пазара до колкото може,другото го предава на някаква фирма за натурални сокове. Аз мисля че продукцията от 1 декар спокойно ще мога да си я продам на градския пазар
 • Колега, ти хубаво ще ги произведеш тия ягоди. Може би с тонове. Но замислял ли си се къде ще ги продаваш? Защото това е продукт който се разваля бързо. Това не са ябълки да ги държиш на склад една година. Твоят познат къде ги пласира?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Измама с разсад ягоди

Здравейте, не знам дали това е мястото, но целя да предпазя колеги, които възнамеряват д...

1486 0

Изграждане на напоителна система за нива без ток

docata: Наистина ли няма кой да вземе отношение?

478 2

Започване на собствен бизнес с ягоди, малини, къпини, боровинки, касис...

[email protected]: Станете член на Асоциацията на малинопроизводителите и ягодоплодните

4078 1

От къде да намеря качествен разсад за малини и къпини?

dimitrinatodorova: И аз се интересувам от къпини без бодли

10312 8

Кога могат да се пръскат малините със Стомп нов?

abris1vr: И аз питам същото. Никой ли не го е правил?

2647 3