Най-голямото и най-престижното агроизложение у нас БАТА АГРО през 2017 г. ще има едно издание през месец май. Решението е взето на заседание на Общото събрание на Българската асоциация на търговците на агротехника /БАТА АГРО/. През 2017 г. датите са от 16 до 19 май на летището в Стара Загора. Това съобщи Тодор Николов, председател на УС на БАТА АГРО.
 
Причината за промяната е, че по-голямата част от участниците в изложението считат, че веднъж годишно е най-оптималният вариант за показване на новостите в сектора. Освен това големите фирми в бранша имат отлично изградени дилърски мрежи и бази в страната, благодарение на които фермерите могат да се запознаят и да видят новостите в земеделието.
[news]
 
Защо точно през месец май? По думите на Тодор Николов точно в този период на годината земеделските производители са по-малко натоварени с дейностите на полето и имат достатъчно свободно време да посетят изложението. 
 
Форматът на БАТА АГРО се запазва, потвърди Тодор Николов. На летището в Стара Загора компаниите ще представят последните новости в бранша, с акцент агротехника. Ще има възможност за демонстрации и тест драйв. За първи път през 2017 г. ще има нов сектор в изложението – Животновъдство. Ще вземат участие фермери, селекционери, фирми, предлагащи продукти и услуги.
 
„По ПРСР един от акцентите е именно сектор Животновъдство, затова и ще има интерес към него“, смята г-н Николов.  
 
Още повече изложители и гости очакват организаторите на БАТА АГРО през 2017 г. Освен агротехника изложението ще предложи богата гама от семена, торове и препарати. Участие ще вземат банкови институции, университети, неправителствени организации. БАТА АГРО е един успешен формат за партньорство, който се утвърди като най-авторитетния в страната.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!