Новият Ню Холанд T5070 ще може да работи с биодизел без необходимост от модифициране.

Ню Холанд Т5070 Ню Холанд представи в серията T5000 нов модел трактор T5070. Със своето водещо в класа ниско съотношение мощност-тегло 37.6 кг/к.с., което е идеално за извършване на смесени селскостопански дейности, този универсален модел трактори ще достигне до ново ниво, като по този начин става по-продуктивен и се намалява отъпкването на почвата. Освен това новата машина е оборудвана с двигател NEF от Fiat Powertrain Technologies, което обединява най-съвременната технология при двигателите за трактори с доказания дизайн.

Обхватът на работа, която серията T5000 може да извърши варира от леки дейности, включващи пръскане, косене и теглене на ремаркета до по-тежка работа, като например дисковане и оран. Новият трактор Ню Холанд T5070 е проектиран да поема товар до 7 400 кг, отнемайки първенството на предишния модел с най-добро общо тегло Т5060 - 6 800 кг.

Четири и половина литровият двигател NEF Tier III, с междинно охлаждане и турбокомпресор има подобрена мощност от 113 к.с./83 кВт с повишен максимален въртящ момент 445 Nm при 1330 об/мин и доказан най-добър разход на гориво. Смяна на маслото на двигателя е на интервали от 600 часа. Това е най-съвременният двигател за трактори, който се предлага за машини от този клас. Както и при други модели трактори Ню Холанд и новият модел T5070 ще може да работи със 100% биодизел без необходимост от модифициране.

Трансмисията на трактора Ню Холанд Т5070 е значително усъвършенствана. Задвижването на скоростната кутия, амортизатора, зъбните предавки, лагери и пиньони са усъвършенствани, съединителят на вала за отвод на мощност (ВОМ) е усилен и е подобрена спирателната способност, за да се справият с допълнителната мощност върху силоотводния вал (ВОМ), като заедно с това машината запазва своята надеждност.