други селскостопански продукти в варна

Ostrich

29.06.2018 НОМЕР НА ОБЯВАТА: 133335

При поръчка на над 2 литра Био орехово олио отстъпка.
Био орехово олио без примеси и консерванти, изцяло натурален продукт и произведено в България. Олиото е нерафинирано и студено-пресовано.

1 лит. 25 лв.
0,5 лит 13 лв.
0,250 лит 7 лв

тел.: 0899 97 00 26

Ореховото олио и ползите от него:
 здраво сърце - намаляване на съсиреци, контролира сърдечния ритъм, намалява лошия холестерол
 подобрява кръвообращението – спомага за гъвкавостта на кръвоносните артерии чрез високите нива на омега-9
 подобрява храносмилането - възстановява лигавицата на стомашно-чревния тракт и намира приложение при лечението на язви, колити
 противовъзпалително действие и намалява болката, причинена от артрит
 защитава от рак - елагиновата киселина, която се съдържа в ореховото олио, убива раковите клетки
 антибактериални и антивирусни действия
 високо съдържание на антиоксиданти, които забавят стареенето
 съдържа Коензи Q10 - полезно вещество за щитовидната жлеза и ендокринната система като цяло
 мозъчно здраве – добра памет и регулярно функциониране на мозъка
 подобрява зрението благодарение на витамин А и Е
 предотвратява алергии в плода, ако бременни жени консумират в диетата си орехово масло
 превенция от диабет - мононенаситените мазнини в ореховото олио помагат за контрол на нивата на захарта в кръвта, както и за начина, по който тялото реагира на инсулин
 заздравява костите – ореховото олио съдържа минерали като цинк, желязо, калий и калций
 характеризира се с регенериращо и заздравяващо раните действие, затова се използва при изгаряния, рани, дерматити, кожни язви, хронични кожни заболявания (псориазис, екзема, фурункулоза)
 хормони - фитонутриентите в орехово масло, заедно със селен, фосфор, магнезий, цинк, желязо, калций помагат да се стабилизират нивата на хормони в тялото.
 възстановява, укрепва и стимулира растежа на косата

Кулинарно приложение:
Със своя деликатен вкус и аромат, ореховото олио се използва от кулинари за ароматизиране на сосове за салати, риба и месо. Добавя се също в тестени изделия и десерти. За предпочитане е да се използва за студени сосове и въобще за студени ястия. По този начин изпъкват вкусовите качества на ореховото олио.

Начин на съхранение: в плътно затворен съд/бутилка в хладилник или на хладно място. Да не се излага на пряка слънчева светлина.

Бележка: При хипертония, атеросклероза и туберкулоза ореховото масло се препоръчва да се взима с мед