Аз може и да имам собствена визия, но тя няма никакво значение. Въпросът е на Капитан Андреево да няма проблеми и малко да се пооправят нещата, иначе политиката, която водим е същата. Според мен трайните решения там трябва да ги взема правителство, което е с парламент зад гърба си. 

Това, че се справяме не питайте какво ни коства. Трябват ни някъде около 50-60 проби на ден при нормална обстановка и при пикове, а ние имаме лаборатория, която прави по 20 проби на ден. Факт е обаче, че сме пред акредитацията на една нова лаборатория, но пускаме още една държавна лаборатория към БАБХ, която ще трябва да прави още 20 проби. Това каза служебният министър на земеделието Явор Гечев пред журналисти.

Гласувайте: Какво ще доведе до по-голяма прозрачност при разпределяне на бюджетите по сектори?

“Другата седмица (началото на декември - бел. а) най-вероятно ще пуснем и цялостна обществена поръчка за апаратурата за чисто нова лаборатория с възможности от 100 проби на ден на Капитан Андреево, пак държавна.

Извън затишието, че няма новини от Капитан Андреево, ние сме свършили достатъчно работа.
Иначе съдебните дела си вървят. Държавата, заедно с БАБХ и частните фирми, си търсят правата в съда, но това е което правим. Да има ред, контрол и държавност иначе не е лесно.. повярвайте ми”, добави той.

По думите му трябват промени в структурата на Агенцията по храните. 

“Аз не мога да отменя акт, но мен викат в НС като стане въпрос за Капитан Андреево, а в закона пише, че не съм компетентен орган по отношение на това. Цялото това нещо е объркано като структура, объркано и като замисъл включително и според мен е правено, за да няма кой знае какъв контрол. 

Аз искам да нося отговорност, но искам да имам и ресурсите - поне докато съм министър, за да мога да ръководя тези процеси. Пак казвам това не е работа на един служебен министър, но пък в крайна сметка, той може да си казва мнението”, заключи Явор Гечев.

Вижте повече във видеото.