Влади Танев е като Гъливер в страната на малките растения. Бивш баскетболист и настоящ земеделски производител. Магистър по икономика със страст към числата. Може да ви каже точно колко време му отнема да засee, полее или пренареди тарелките, колко клиенти са го посетили на фермерския пазар, кога е пикът и какво се търси. По часове!

Млади производители правят чудеса с алеопатия и no-till

Роден е в Казанлък, минал през Стара Загора и Пловдив, събирал спомени в Ирландия, Америка, Англия, Италия, преди да открие своя микросвят в София. Вече над 5 години отглежда в трите си оранжерии в столичния квартал Бояна около 20 вида зеленчуци и причудливи микрорастения, които днес продава под бранда „Кулинарен градинар“.

Самият Влади няма време да готви. Работи сам и разпределя времето си между фермата в Бояна, магазинчето до Южния парк, доставките до ресторанти, два столични фермерски пазара и семейството. Говори увлекателно, вдъхновява и експериментира. Продължава да се учи в движение, готов е да споделя опит с колеги, прави малки, но добре премерени крачки.

Повече за любовта на Влади Танев към микрорастенията вижте във ВИДЕОТО.