След две десетилетия в сектора Агритоп усъвършенства работещите решения, които предлага, за да могат фермерите да подобряват ефективността и устойчивостта на своите операции. Все повече са клиентите на фирмата, които работят ефективно и реализират своята продукция.

"Искам да благодаря на съдбата и на всички, с които сме вече повече от 20 години. На изложението АГРА 2024 също участваме повече от 20 години, още със създаването на нашата фирма. Тук се срещахме с много бъдещи и настоящи клиенти, които са доволни. Даже на 22-та или 23-та година вече ни носят сирене, кашкавал, колбаси - собствена продукция, тоест ние разнообразяваме освен с иновативните решения, технологични новости, които представям всяка година, но и с новости, нови стъпки при нашите клиенти", коментира Николай Стефчов, управител на фирма Агритоп.

Фокусът върху качество на млякото, всъщност показва центъра на една ферма, който е съсредоточен върху качествените решения и надежден сервиз.

"Партньорството ни с Агритоп в България е много силно и ние се гордеем с това абсолютно лидерство на пазара. При производството на мляко има един много важен момент и той е, че трябва да си винаги в готовност, защото кравите се доят всеки ден. 

За да бъде фермерът в готовност 24/7, ние също трябва да сме в готовност. Агритоп са в състояние да предоставят тази 24-часова услуга. Винаги когато фермерите имат нужда, те могат да им съдействат. 

Какво виждам днес в България? Фокусът е към качеството.

 

Колеги тук споделиха, че цената за качествената суровина е по-висока, реализацията става по-сигурна, а продуктите, които някои от тях вече произвеждат сами - по-качествени и търсени. 

Когато фермерът е фокусиран към качество, тогава той има нужда и от качествени решения. В тази връзка смятам, че скоро на българския пазар ще навлязат и по-високотехнологичните решения като роботи за доене, където DeLaval е лидер в благодарение на дългогодишния опит в производството", каза Endre Kis, Мениджър продажби за Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и България в DeLaval.

Интелигентно, устойчиво и дигитално земеделие: Това ли е ключът за справяне с предизвикателствата в млечната индустрия?

 

"Дигитализацията и роботизацията са начинът за справяне с предизвикателствата. Делавал предлага такива решения не само за доенето, но и за храненето. Например роботът за прибутване на храна Оптидуо може да бъде много важно решение при производството на мляко. 

И за финал още нещо много важно -  възможността фермерът да се сравни с други свои колеги, да види не само своята производителност и ефективност, но и на други фермери - да види къде се намира. 

DeLaval съвсем скоро ще предложи нова дигитална платформа, в която фермерите действително ще могат да обменят информация помежду си. DeLaval инвестира в бъдещето на млекопроизводството с автоматизация, дигитализация и работна ефективност", добави Kis.

По-малко емисии с електрически товарачи Weidemann – ефективна работа и по-ниски разходи 

 

"Weidemann разполага с широка гама товарачи. Ние сме лидери в производството на товарачи за селското стопанство.
Разполагаме с машини с много компактни размери, които дават възможност на фермера да свърши цялата работа вътре в обора, както и с големи машини с височина на повдигане на 7 и 9 метра.

Вече предлагаме и различни видове електрически машини. Имаме електрически челни товарач от компактната серията. А машината, която виждате тук - Т4512, е една от най-продаваните с дизелов двигател. Този бестселър вече се предлага и с литиево-йонна батерия. 

Тези машини са много добро решение, когато става въпрос за намаляване на емисиите, а също така и за намаляване на нивото на шума, например, при ферми за коне.

Те са и много предпочитани и от фермерите, които разполагат и със соларни панели. Благодарение на тях - батерията на товарача може да се зареди и за кратко време да разполагате с нов заряд", обясни Alexander Haus, Мениджър пазарно развитие във Weidemann GmbH.

С пълна батерия товарачът работи до 5 часа непрекъсната работа. А само 1 час би бил достатъчен да зареди батерията от до 80%, което гарантира на фермерите почти половин ден в работен режим.

"Сътрудничеството ни с фирма Агритоп започна през 2007 г. Харесва ми, че са изключително добри не само в продажбите, но и в обслужването на своите клиенти. Екипът им минава постоянно обучения и са много запознат с нашите продукти. Знаят кое е най-доброто решение за всеки индивидуален клиент. И освен с нашите машини, те работят с още много елитни брандове, които предоставят допълващи се решения - а какво по-добро от цялостно уникално решение за фермата на едно място? Това е Агритоп!", категоричен е Haus.

Повече информация за всички продукти и машини можете да получите от Агритоп ООД.