сдружение Странджански манов мед

Пчеларска ферма "Мана" има над 50-годишна история зад гърба си. Създадена е през далечната 1967 г. Фермата е семейна и се намира в странджанското село Фазаново, община Царево.

Днес пчеларска ферма "МАНА" отглежда 655 пчелни семейства - биологично сертифицирани. В стопанството има цех за центрофугиране и разфасовка на Странджански манов мед, който е оборудван с модерна техника и отговаря на хигиенните изисквания на ЕС.

През годините фермата успешно усвоява европейски средства по мярка 214 (Агроекология), мярка 112 (Създаване стопанство на млади фермери), подмярка 6.3 (Стартова помощ за малки земеделски стопанства), а също така и по Националната програма по пчеларство. Благодарение на тях, днес стопанството е модернизирано и конкурентоспособно. От 2004 г. насам сдружението организира "Фестивал на Странджанския манов мед и Странджански цветен пчелен прашец", който се провежда през месец август в град Царево.

Четири години по-късно организира "Първи световен симпозиум по мановия мед" в град Царево. В него взимат участие 83 научни работници от 26 държави, разположени на 4 континента - Европа, Азия, Америка и Африка.

Лице за контакт: Манол Тодоров, председател

Фейсбук: https://www.facebook.com/shash.ts/

Снимка: официална страница на сдружението

Агро Ойл Къмпани ООД

Добрич
Торове и подхранващи вещества
ВИЖ ПРОФИЛА

Нипон ООД

Пловдив
Селскостопанска техника
ВИЖ ПРОФИЛА

Предистик ООД

София град
Био-производство и био-продукти, Животновъдство и търговия, Зайцевъдство и търговия, Зеленчукопроизводство и търговия, Зърнопроизводство и търговия, Култивиране на гъби и търговия, Лозарство и винарство, Овощарство и търговия, Селскостопанска техника, Софтуер за земеделие и ферми
ВИЖ ПРОФИЛА