сдружение Странджански манов мед

Пчеларска ферма "Мана" има над 50-годишна история зад гърба си. Създадена е през далечната 1967 г. Фермата е семейна и се намира в странджанското село Фазаново, община Царево.

Днес пчеларска ферма "МАНА" отглежда 655 пчелни семейства - биологично сертифицирани. В стопанството има цех за центрофугиране и разфасовка на Странджански манов мед, който е оборудван с модерна техника и отговаря на хигиенните изисквания на ЕС.

През годините фермата успешно усвоява европейски средства по мярка 214 (Агроекология), мярка 112 (Създаване стопанство на млади фермери), подмярка 6.3 (Стартова помощ за малки земеделски стопанства), а също така и по Националната програма по пчеларство. Благодарение на тях, днес стопанството е модернизирано и конкурентоспособно. От 2004 г. насам сдружението организира "Фестивал на Странджанския манов мед и Странджански цветен пчелен прашец", който се провежда през месец август в град Царево.

Четири години по-късно организира "Първи световен симпозиум по мановия мед" в град Царево. В него взимат участие 83 научни работници от 26 държави, разположени на 4 континента - Европа, Азия, Америка и Африка.

Лице за контакт: Манол Тодоров, председател

Фейсбук: https://www.facebook.com/shash.ts/

Снимка: официална страница на сдружението

Магазин H2O

Пловдив
Селскостопанска техника
ВИЖ ПРОФИЛА

БЛИЦ ЕООД Пловдив

Пловдив
Животновъдство и търговия,Био-производство и био-продукти,Други селскостопански фирми,Консултантски фирми в агро-сектора
ВИЖ ПРОФИЛА

Цветарник БГ

София област
Торове и подхранващи вещества,Семена и разсади,Зеленчукопроизводство и търговия,Производство и търговия с билки,Други селскостопански фирми
ВИЖ ПРОФИЛА