Раломекс АД

Селскостопанска техника,Резервни части за агро техника

Фирма „РАЛОМЕКС“АД е създадена през 1976 година, като машиностроителен завод и е една от най-старите производители на агротехника в България. През различните години на своето съществуване тя е преминавала през различни трансформации, като наименование, но е запазила дейността си на производство.

 

РАЛОМЕКС“АД произвежда машини за основна обработка на почвата – плугове, култиватори, дискови брани и резервни части за тях. Отскоро е възстановено и производството на хидравлични валяци.

 

Всички машини от продуктовата гама на “РАЛОМЕКС“АД са собствена разработка, съобразена с агротехническите и климатични особености на България.

 

РАЛОМЕКС”АД произвежда почвообработващи машини от висококачествена легирана стомана за всички модификации трактори, а именно:

- Плугове за предсеитбена оран от 2 до 10 плужни тела, с регулируема работна ширина на едно плужно тяло 20, 24, 28 см.;

- Плугове за дълбока оран от 2 до 10 плужни тела, с регулируема работна ширина на едно плужно тяло 30, 35, 40 см;

- Навесни и прикачни култиватори за слята обработка, комплектовани с пружинни брани - с работна ширина от 2.4 до 12 метра, могат да се комбинират и със зъбни брани или ротори;

- Култиватори за окопаване със и без торовнасяне на високо стеблени култури - 4, 6 ,8 редови;

- Дискови брани – навесни и прикачни с работна ширина от 1,6 до 10 метра;

- Разрохвачи – навесни и прикачни;

- Хидравлични валяци – дискови и грайферни;

- Резервни части за произвежданите машини и други машини от подобен тип.

 

Дружеството може да изработи различни модели плугове, брани и култиватори за всички модели трактори, след предварителни данни и уточнения относно някои специфични технически изисквания.

 

Плуговете на “Раломекс”АД са с полувинтови или винтови отметателни дъски и могат да работят с високи работни скорости на оран. Характеризират се с това, че при повечето модификации трактори могат да работят и в браздата и извън браздата.

 

Дисковите брани са с подобрено лагеруване. Лагерното тяло е с два лагера и четири уплътнения.

 

Култиваторите са със стабилни стойки и специална конструкция на лапата осигуряваща висока скорост на работа.

 

Машините, произвеждани от “Раломекс” АД отговарят на българските и европейски стандарти за качество и надеждност и са изпитани и оценени положително от “Център за изпитване на земеделска, горска техника и резервни части” - гр. Русе.

 

РАЛОМЕКС”АД прилага система за управление на качеството ISO 9001-2008 и система за управление на околната среда ISO 1401:2005.

 

Мисията на фирмата е тясно свързана с декларираната й политика по качеството, която е насочена към удовлетворяване изискванията на клиентите към качеството на произвежданите почвообработващи машини и други машиностроителни продукти при стриктно спазване на изискванията на стандартизационните и нормативните документи.

Garmin Bulgaria

София област
Софтуер за земеделие и ферми
ВИЖ ПРОФИЛА

ВИВАГРО ЕООД

Пловдив
Зеленчукопроизводство и търговия, Зърнопроизводство и търговия
ВИЖ ПРОФИЛА

Анимекс ЕООД

Стара Загора
Селскостопанска техника, Резервни части за агро техника, Сервизи за земеделска техника
ВИЖ ПРОФИЛА

Мегатрон ЕАД

София област
Селскостопанска техника, Резервни части за агро техника, Сервизи за земеделска техника
ВИЖ ПРОФИЛА