Оптиком ООД

Селскостопанска техника,Резервни части за агро техника,Сервизи за земеделска техника

Заедно с грижа и оптимални решения за Вашето стопанство

 

ОПТИКОМ ООД е основано през 1991 с основен предмет на дейност - внос, търговия на едро и дребно в страната със селскостопанска техника, резервни части, сервизни услуги и ремонти. Администрацията, централният търговски и сервизен център и главният магазин и склад за резервни части са базирани в Стара Загора, а фирмата има развита търговска и сервизна мрежа в градовете Добрич, Разград, Русе, Павликени, Плевен, Монтана, Пловдив, Хасково, Ямбол и Карнобат. В Бургас и Харманли работят обекти за продажба на резервни части и консумативи за агро-техника. 

 

ОПТИКОМ осигурява на земеделските производители технологични решения и селскостопанска техника за всички видове земеделски операции според конкретната необходимост и финансова възможност и поддържа в пълна изправност машинния парк на клиентите си.

 

Благодарение на богатия си опит, развивайки динамична дейност и спечелила доверието на своите клиенти, фирмата е сред лидерите в търговията с агро-техника и заема значителен дял на българския пазар за селскостопанска техника и резервни части.


 ОПТИКОМ е изключителен представител за България на:

*     ARGO Tractors S.p.A. , Италия от 1998 г. (трактори LANDINI и McCORMICK);

*     JCB Agriculture, Великобритания от 2006 г. (трактори JCB Fastrac, телескопични универсални, мини и компактни товарачи, практични коли UTV, осветителни кули и генератори JCB);

*    RIBOULEAU MONOSEM, Франция от 1999 г. (сеялки и култиватори MONOSEM);

*    SULKY-BUREL, Франция (сеялки за слята повърхност и тороразпръсквачки SULKY);

*    OVLAC S.A., Испания (плугове);

*    KUHN, Франция (пръскачки)

и партньор на много други утвърдени производители на земеделска техника и инвентар.

Вносител на зърнокомбайни LAVERDA от 2000 г.

 

ОПТИКОМ е член-съучредител в Българската Асоциация на Търговците на Агротехника БАТА АГРО, чийто председател през 2014 е управителят на фирмата Веселин Генев.

 

Награди и отличия:

  •         2004     „Най-добър нов клиент” от Maschio

  •         2008     „Дилър на годината” за постигнат висок пазарен дял при продажбите на зърнокомбайни LAVERDA

  •         2011     за високи постижения на българския пазар от JCB

  •         2013     „Духът на JCB” за усърдна работа и високи резултати на българския пазар

  •         2014     за изключителна лоялност, отлична работа, висок професионализъм и дългосрочно успешно партньорство, от Argo Tractors

  •         2016     за висок ръст на продажбите на трактори JCB Fastrac през 2015

  •         2016     за „Изключителен професионализъм, работа и отдаденост през 18-годишното сътрудничество и значими успехи за развитието и популяризирането на марките LANDINI и McCORMICK в България“ от Argo Tractors

 

Днес в компанията работят над 100 души, високо образовани и мотивирани, в 10 търговско-сервизни центъра в страната, напълно оборудвани със специализирана диагностична апаратура и комфортни условия за работа и обслужване на нашите клиенти. На разположение на клиентите от цялата страна е и 24-часов мобилен сервиз с високо-квалифицирани технически специалисти. Гарантирана е пълна осигуреност с оригинални резервни части, масла и консумативи за целия експлоатационен живот на машините.

Бизо България ЕООД

Добрич
Селскостопанска техника
ВИЖ ПРОФИЛА

АДЕС ЕООД

Пловдив
Семена и разсади, Зърнопроизводство и търговия, Био-производство и био-продукти
ВИЖ ПРОФИЛА

ЕТ Нефес - Нуршен Акиф

Русе
Зърнопроизводство и търговия
ВИЖ ПРОФИЛА

Афер България ЕООД

Варна
Препарати за растителна защита, Торове и подхранващи вещества
ВИЖ ПРОФИЛА