Министерство на земеделието, храните и горите

История

Историята на днешното Министерство на земеделието, храните и горите започва още през 1879 г., когато в чл. 161 на Конституцията, приета от Учредителното Народно събрание във Велико Търново се предлага създаването на 7 министерства, между които е и Министерството на общите сгради, земеделието и търговията. След бурни разногласия Първото Обикновено народно събрание приема броят на министерствата да бъде 6, като Министерството на общите сгради, земеделието и търговията по думите на Петко Каравелов "ще се вмества, както се намери за сгодно". Така с Указ № 23 от 9 август 1879 г., ръководството на земеделието в Княжеска България се предоставя на Министерството на финансите, където е обособено Отделение за държавните имущества, заедно с рудите. За негов подначалник е назначен г-н Иван Димов Гошев.

Последната промяна в името на министерството е с решение на 44-то Народно събрание от 4 май 2017 г. и то носи името Министерство на земеделието, храните и горите.

 

 

Контакти

Гише пропуски: (02) 985 11 300

Деловодство на ИАГ: (02) 985 11 389

Работно време: от 09:00 до 12:30 и от 13:00 до 17:30 часа

Електоронен адрес за приемане и издаване на документи, подписани с универсален електронен подпис: [email protected]

Връзка с пресцентър: [email protected]
 

Виж всички материали за Министерство на земеделието, храните и горите

Снимка: от сайта на Министерството

Агри България ЕООД

Пловдив
Други селскостопански фирми
ВИЖ ПРОФИЛА

Компютърна диагностика , сервиз и резервни части

София област
Резервни части за агро техника
ВИЖ ПРОФИЛА

"Лаборбио" ООД

София област
Препарати за растителна защита,Зърнопроизводство и търговия,Животновъдство и търговия,Зеленчукопроизводство и търговия,Био-производство и био-продукти,Печларство и търговия,Други селскостопански фирми,Консултантски фирми в агро-сектора
ВИЖ ПРОФИЛА